Ο φίλος του Τσίπρα, ο… Αυτιάς

09:05 23/11/2018 - Πηγή: In.gr

Με το γνωστό αγέρωχο ύφος, με τους… «Βαρβάρους» του Καβάφη, με Τσοβόλα αλλά και με… Γιώργο Αυτιά, παρουσιάστηκε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Η χαρά του μεγάλη, μια και έσπευσε να πανηγυρίσει για τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και τη μη περικοπή των συντάξεων που η κυβέρνησή του, βεβαίως, είχε αποδεχθεί.

Και αφού αποθέωσε τον Δημήτρη Τσοβόλα γιατί χαίρει ευρύτατης αποδοχής, όπως είπε, σύμφωνα με το Βηματοδότη,

επειδή τα… μοίρασε όλα την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, αποφάσισε να ασχοληθεί και με το αγαπημένο του θέμα: τα ΜΜΕ και το πώς αυτά παρουσίαζαν το θέμα με τις συντάξεις.

Για να πει προκαλώντας γέλια στη Βουλή: «Θα πρέπει ο φίλος μου Αυτιάς να πέρασε δύσκολες ημέρες να υπολογίζει τις περικοπές». Φίλος του λοιπόν, κατά παραδοχή του, έστω και ειρωνικά, ο Γιώργος Αυτιάς – ξέχασε βεβαίως να πει ότι οι δημοσιογράφοι γράφουν με βάση τους ψηφισμένους από τον ίδιο νόμους, και όχι στον αέρα.

Τελικά, παρακολουθώντας τον πρωθυπουργό στη Βουλή διαπιστώνει κανείς ότι είτε ομιλεί στην εποχή των μνημονίων είτε στη μετά μνημονίων δεν έχει αλλάξει σε τίποτε. Οποιο κι αν είναι το θέμα, αρχίζει την ομιλία του με επιθέσεις εναντίον του κ. Μητσοτάκη (που δεν ήταν στην αίθουσα να τον παρακολουθήσει) ή απουσίαζε επειδή δεν ήταν, όπως είπε, το προσφιλές του θέμα οι συντάξεις.

Είπε μάλιστα (χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του) ότι τον περιμένει την Παρασκευή στην Ωρα του Πρωθυπουργού για να συζητήσουν ένα προσφιλές και ασφαλές (όπως το χαρακτήρισε) θέμα για αυτόν, που δεν είναι άλλο από το πανεπιστημιακό άσυλο. Και βεβαίως έκανε ευθεία επίθεση στα ΜΜΕ (που δεν τον στηρίζουν και δεν τον… επαινούν).

Keywords
Τυχαία Θέματα