Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ

01:08 25/9/2019 - Πηγή: In.gr

Μετά τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το αίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Ντόναλτ Τραμπ, και τις αλλαγές στο πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόκειται για μια αναμφισβήτητα αρνητική εξέλιξη, καθώς η ελληνική πλευρά είχε επενδύσει στην συνάντηση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες, όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, θα είχαν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τους ιστορικούς

δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και να συζητήσουν για τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβάθυνσης των εξαιρετικών διμερών -πολιτικών και οικονομικών- σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η χρονική συγκυρία δε που θα λάμβανε χώρα η συνάντηση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς συμπίπτει με μια περίοδο κινητικότητας στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αλλά και με μια περίοδο ανακατατάξεων και οξύνσεων στην ευρύτερη γεωπολιτική γειτονιά μας.

Ξεκινά η έρευνα για τον Τραμπ

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε απόψε ότι θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει αν ο Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Το πρωί της Τετάρτης το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν

Αύριο, Τετάρτη, το πρωί στις 9:45 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μια συνάντηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα τεθούν στο τραπέζι τόσο η τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο όσο και το Κυπριακό το οποίο βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα