Κοροναϊός – ΗΠΑ : Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε δημόσιες δαπάνες 3 τρισ. δολ.

17:44 16/5/2020 - Πηγή: In.gr

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από πλευράς του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ για να αντιμετωπιστούν οι βαριές κοινωνικές και οικονομικές απώλειες εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 87.500 ανθρώπους και έχει προκαλέσει παράλυση στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Κόντρα Ρεπουμπλικανών – Δημοκρατικών

Το σχέδιο

νόμου, το οποίο καταρτίστηκε από την πρόεδρο του σώματος Νάνσι Πελόσι και άλλα εξέχοντα στελέχη των Δημοκρατικών, υπερψηφίστηκε με τις ψήφους κυρίως των αιρετών του κόμματος της αντιπολίτευσης στην Βουλή (208-199).

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι ελέγχουν τη Γερουσία, έχουν πάντως ήδη καταστήσει σαφές ότι θεωρούν αυτό το σχέδιο νόμου «θνησιγενές» κι υπόσχονται ότι θα μπει στο συρτάρι με την άφιξή του στο Σώμα.

Δωρεά εμβόλιο τάζει ο Τράμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέει πως η κυβέρνησή του «εξετάζει» το ενδεχόμενο να διατεθεί εμβόλιο κατά του κοροναϊού δωρεάν.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διατεθεί δωρεάν εμβόλιο εναντίον του κοροναϊού στους Αμερικανούς.

«Το εξετάζουμε αυτό, πράγματι», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς από δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο εάν θα διατεθεί δωρεάν εμβόλιο στους πολίτες των ΗΠΑ, της χώρας που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κοροναϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα