Κόκκινος «τυφώνας»

18:04 23/12/2018 - Πηγή: In.gr

Από τη στιγμή που έπαψε να ασχολείται (και να ασχολείται και εκείνη με αυτόν) με τη διαιτησία, ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίπαλο στο ΣΕΦ, διαλύοντας το Περιστέρι με σκορ 92-69 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν παρασυρθεί στον ρυθμό των Μάνου, Ψαριανού και Τσιοπάνου, αφησαν την ομάδα των δυτικών προαστίων να παίξει μπάσκετ και αυτό

είχε αποτέλεσμα να προηγηθεί το συγκρότημα του Πεδουλάκη ακόμα και με 19 πόντους! Όταν οι Πειραιώτες καθάρισαν το μυαλό τους «έπνιξαν» τους φιλοξενούμενους με την άμυνά τους και απλά έδωσαν σόου στους 3500 χιλιάδες φίλους του που βρέθηκαν στο φαληρικό κλειστό.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Αξελ Τουπάν με 17 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης με 14 και ο Ζακ Λεντέι με 11.

ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 6-2 χάρη στους έξι πόντου του Μιλουτίνοφ, όμως η ομάδα των δυτικών προαστίων συνέχισε να δείχνει την εικόνα που μας έχει συνηθίσει τόσο καιρό. Οι παίκτες του Πεδουλάκη με όμορφο μπάσκετ και σωστές αποφάσεις, έτρεξαν ένα 10-0 σερί, με τον Κάλαχαν να εκτελεί από την περιφέρεια για το 6-12.

Mε την επιστροφή των Πειραιωτών από τα αποδυτήρια, ο Σπανούλης μείωσε σε 9-12 και ο Πρίντεζης με μία βολή έκανε το 10-12, όμως το Περιστέρι με τον Κάλαχαν και τον Μπέντιλ προηγήθηκε εκ νέου με 7 πόντους (10-17).

O Μπέντιλ κάρφωσε και πάλι στο καλάθι των Ερυθρόλευκων, αλλά ήρθε η σειρά του Πρίντεζη, ο οποιος με 4 πόντους έκανε το 16-19. Το Περιστέρι έκλεισε το δεκάλεπτο όντας μπροστά με 5 πόντους (16-21), κυριαρχώντας των υπερφλύαρων γηπεδούχων που δεν είχαν επιθετικές λύσεις.

Ο ΜΠΕΝΤΙΛ, Ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο 17ΑΡΗΣ ΤΟΥΠΑΝ

Και γιατί να φοβηθεί το Περιστέρι; Ο Ολυμπιακός έχανε τη μία μάχη μετά την άλλη στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Μπέντιλ ήταν άλυτο πρόβλημα και η διαφορά για πρώτη φορά έφτασε στου 12 πόντους (16-28) μετά από βολές του Γκανέζου ψηλού. Στο τρελό τρίποντο του Σκορδίλη (εκτός ισορροπίας και στη λήξη χρόνου) απάντησε ο Τουπάν για το 19-31, αλλά το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε τα νεύρα των Ερυθρόλευκων και συνέχισε να «χτυπάει» στην ρακέτα.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων πέρασε με 19 πόντους διαφορά στο 13’ της αναμέτρησης μετά από δίποντο του Μπέντιλ (19-38). Επιστρέφοντας από το τάιμ άουτ οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν ένα 4-0 σερι με ΛεΝτέι και Τουπάν, με τον Γάλλο φόργουορντ να ξυπνάει τους συμπαίκτες του με κλέψιμο και γκολ φάουλ για το 26-38.

Ένα ακόμα απίστευτο τρίποντο των φιλοξενούμενων, αυτήν την φορά με την Γιάννη Αγραβάνη από τα 8 μέτρα, έφερε το 26-41, ο Γκος μείωσε σε 28-41, αλλά το Περιστέρι παρέμεινε μπροστά στο σκορ.

Ο Σπανούλης πέτυχε το 30-42, ο Μπέντιλ «πλήγωνε» με κάθε τρόπο τους γηπεδούχους (γκολ φάουλ και τρίποντο αργότερα) για το 33-47 των φιλοξενούμενων.

Το ματς είχε ιδανική τροπή για όποιον θέλει να παρακολουθήσει μπάσκετ, ο Τουπάν έκανε το 36-47, για να ακολουθήσει από τις βολές ο Ντάνιελς για το 36-48. Ο Γάλλος φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν ασταμάτητος, πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο για το 39-48 ενώ κέρδισε και φάουλ στο τρίποντο βάζοντας 3/3 για το 42-48 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν η ευκαιρία για να χαρεί ο κόσμος, η διαιτησία των Μάνου, Ψαριανού και Τζοπάνου ήταν η αιτία στο να χαλάσει το κλίμα στο φαληρικό κλειστό, με τις διαιτητικές αποφάσεις και των τριών με αποκορύφωμα τη φάση του Μιλουτίνοφ, που έφερε εκτός εαυτού τον Σέρβο σέντερ.

ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν στο ματς με καθαρό μυαλό και με τον Παπανικολάου και τον Σπανούλη έριξαν τη διαφορά στον πόντο (49-50). O Μιλουτίνοφ άφησε τα νεύρα στην άκρη και στο τρανζίσιον κάρφωσε θεαματικά για το 52-50. Ο Σέρβος σέντερ πρωταγωνίστησε και στην επόμενη φάση πασάρωντας ιδανικά στον Σπανούλη για το δίποντο με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να πετυχαίνει και ένα ακόμα καλάθι για το 56-50.

Οι Πειραιώτες έφτασαν στο 11-0 σερί με δίποντο του Πρίντεζη, για να τους το διακόψει ο Κάλαχαν με δίποντο. Σαν το παλιό κρασι ο Σπανούλης με τρίποντο για το 61-52, αλλά ο Βασιλόπουλος από τα 6,75 μείωσε σε 63-57.

Ο ΛεΝτέι το είχε πάρει προσωπικά, πέτυχε 5 σερί πόντους με γκολ φάουλ για το 70-57, με τους Ερυθρόλευκους να τρέχουν ένα 28-9 και να κλείνουν το δεκάλεπτο στο 32-10 μετά από τρίποντο και φάουλ του Βεζένκοφ!

Με τα φρένα σπασμένα οι Ερυθρόλευκοι και στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο «Βεζέ» παρέμεινε ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Ολυμπιακού και με σερί πόντους έφτασε τη διαφορά στους 24 πόντους για την ομάδα του (84-60). Με τον Σκορδίλη το Περιστέρι ροκάνισε για λίγο την απόσταση όμως ο νέοεισελθόντας Τίμα πέτυχε συνεχόμενους πόντους για το 90-69 των Ερυθρόλευκων,

Το ματς έφτανε στο τέλος του, ο Βεζένκοφ συνέχισε να είναι επιβλητικός στην ρακέτα και το τελικό 92-69 προήλθε από τα δικά του χέρια μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός έτρεξε στο δεύτερο ημίχρονο 50-21 επιμέρους σκορ, αφήνοντας στην άκρη τα όσα προηγήθηκαν στο πρώτο μέρους με την τριάδα των Μάνου, Ψαριανού και Τζιοπάνου και παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ και αποπνικτική άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 42-48, 74-58, 92-69

Keywords
Τυχαία Θέματα