Ενας θησαυρός στα χέρια του Μητσοτάκη

08:58 4/8/2019 - Πηγή: In.gr

Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Μητσοτάκη «τρέχει» από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, εκπλήσσοντας, με την προετοιμασία και την ταχύτητά της, τους περισσότερους εδώ και στο εξωτερικό.

Η «βιασύνη» ωστόσο έχει την εξήγησή της. Οπως μεταδίδουν όσοι διατηρούν στενή επαφή και επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, η εργώδης προσπάθεια του νέου κυβερνητικού σχήματος συνδέεται με την επερχόμενη διαπραγμάτευση στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη, στο Αμστερνταμ

και όπου χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί στη δημιουργία νέου δημοσιονομικού χώρου ικανού να ξεδιπλώσει τη φιλόδοξη αναπτυξιακή πολιτική του, συστατικό στοιχείο της οποίας είναι η γενναία μείωση των υπέρογκων και καταδυναστευτικών για την οικονομική δραστηριότητα φόρων.

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή 04-08-2019

-Η ξεκάθαρη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και πως διαμορφώθηκε το θετικό κλίμα από τις αγορές

-Τι υποστηρίζει σχετικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας

-Πως η μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας διαμορφώνει από μόνη της ισχυρό επιχείρημα υπέρ της μείωσης των «αιματοβαμμένων» πλεονασμάτων.

-Ποια είναι τα ισχυρά μεταρρυθμιστικά σήματα που εκπέμπει η νέα κυβέρνηση και που δεν μπορούν να αγνοήσουν οι εταίροι και δανειστές μας.

-Πως θα επιτευχθεί η πλήρης άρση των capital controls στα τέλη Σεπτεμβρίου

-Πως θα επιτευχθεί η μείωση των πολύ υψηλών πλεονασμάτων

-Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και καθημερινές επισκέψεις διεθνών επενδυτών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

– Ποια είναι η λεγόμενη νέα «ελληνική ευκαιρία», την οποία, όπως όλα δείχνουν, έχει κατανοήσει και αξιοποιεί πλήρως ο κ. Μητσοτάκης.

-Πως διαμορφώνεται επί ημερών κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, περιβάλλον
επενδυτικής έκρηξης

-Οι ευφάνταστες συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η αλλαγή της ατμόσφαιρας στην οικονομία

Διαβάστε την πολιτικοοικονομική ανάλυση του Αντώνη Καρακούση στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί σήμερα, Κυριακή 04-08-2019

Keywords
Τυχαία Θέματα