Είναι μόνο 44 ετών

07:47 30/12/2018 - Πηγή: In.gr

Το 2018 μετράει αντίστροφα. Να δούμε επιγραμματικά και εν συντομία τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει σε λίγες ώρες. Στην κοινωνία, στην πολιτική, στο ποδόσφαιρο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Πεθαίνει ο Τζίμης Πανούσης (φωτογραφία κάτω). Υπερβολικός, αθυρόστομος, όπως αρμόζει στους σατιρικούς καλλιτέχνες, αλλά πάνω απ’ όλα ταλαντούχος.

– Κρίση στην κυβέρνηση. Με αίσθημα ευθύνης ο Πρωθυπουργός κάνει δεκτή την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι από υφυπουργός Παιδείας.

Αιτία, οι υβριστικές αναφορές για Ολυμπιακό και Αρη σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Ενα ακόμα παρατράγουδο των ΑΝΕΛ, που θα μπορούσε να μετέχει με την ίδια άνεση στο Υπουργικό Συμβούλιο και στις εκπομπές της Αννίτας Πάνια.

– Η επιβεβαίωση του «μία φωτογραφία χίλιες λέξεις». Στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Αθηνών, δίπλα δίπλα στο ίδιο τραπέζι, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ με τον Θωμά Μητρόπουλο.

Οπλο

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Ρολό ταμειακής μηχανής βρίσκει στο πρόσωπο τον Οσκαρ Γκαρθία. Το ματς ΠΑΟΚΟλυμπιακού δεν γίνεται ποτέ. Είναι η πρώτη «απόπειρα αυτοκτονίας» του ΠΑΟΚ να χάσει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του.

ΜΑΡΤΙΟΣ:

– Κομίνης και Ποντίκης ακυρώνουν το (κανονικό) γκολ του Βαρέλα στο ΠΑΟΚΑΕΚ. Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα. Η αυτοκτονία του ΠΑΟΚ στέφεται με επιτυχία.

– Σκάει το θέμα του Αthens Alive. Κανένα πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα να τάξει έναν ακόμα λαγό με πετραχήλια. Ανάπλαση του χώρου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Καλογρέζα, ανακατασκευή του ΟΑΚΑ κ.λπ. Με τα παπαγαλάκια του Μαξίμου να διαδίδουν ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.

Μπουμπουλίνα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Η ΕΠΟ βραβεύει τον Αχιλλέα Μπέο για την προφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο (δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο).

– Εμφανίζεται εν χορδαίς και οργάνοις ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Βλάσης Τσάκας τελικά σε βερσιόν Ταϊλάνδης. Επιτυχία, για τους επιτελείς του Μαξίμου που χειρίστηκαν την επιχείρηση σωτηρίας του Παναθηναϊκού.

– Ο Πάνος Καμμένος απονέμει τον βαθμό της υποναυάρχου στην Μπουμπουλίνα 193 χρόνια μετά τον θάνατό της.

ΜΑΪΟΣ: Μία ακόμα τεράστια επιτυχία της τριπλέτας κυβέρνησης – FIFAΕΠΟ. Ο ισπανός διαιτητής Μπορμπαλάν σφυρίζει στον τελικό ΠΑΟΚΑΕΚ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο επιστρέφει στη δεκαετία του ’70.

– Πεθαίνει ο Γιώργος Κουρής. Κανένα πρόβλημα για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. Ο Πολάκης τον έχει ξεπεράσει προ πολλού.

Οργανα

Αρχίζει το σίριαλ Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Καμία ανησυχία στην ΑΕΚ, αφού ο ποδοσφαιριστής «έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019».

– Πεθαίνει ο Χάρρυ Κλυνν. Πρωτοπόρος, πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Πεθαίνει ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο πλέον εμβληματικός παράγοντας του Αθλητισμού.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Εκατόμβη νεκρών από τις φωτιές στο Μάτι. «Μην τα βάζετε με τον Τσίπρα. Είναι μόλις 44 ετών».

– Πεθαίνει ο Μάνος Ελευθερίου (φωτογραφία πάνω). «Πώς το φέρανε η μοίρα και τα χρόνια να μην ακούσεις έναν ποιητή».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Αρχίζει το πρωτάθλημα. Αρχισαν τα όργανα. Πέναλτι-εφεύρεση ο Κουτσαύτης στο ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης.

Φυλακή

Παραιτείται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αδοξο τέλος.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Μία ακόμα επαναστατική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Καταργούνται τα Λατινικά από τις Πανελλαδικές.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Η εθνική ομάδα στα χέρια του Αγγελου Αναστασιάδη και της Παναγιάς.

– Κλείνει το Μega.

– Ιστορική δήλωση Πολάκη: «Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε αν βάλουμε κάποιους φυλακή». Και για του λόγου το αληθές προφυλακίζεται το ζεύγος Παπαντωνίου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Ενα ακόμα κυβερνητικό παραμύθι: Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία θα υποβάλουν υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030.

Silver alert: Εξαφανίστηκε ταϊλανδός επενδυτής ονόματι Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

– Ιστορική δήλωση Αλέξη Τσίπρα: «Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας η εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπόρων χρυσού. Ενα από τα οποία, του γνωστού Ριχάρδου, που έχει ξεζουμίσει χιλιάδες συμπολίτες μας».

Εξουσία

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Πρόσωπο του μήνα ο Manolo Πετσίτης. Από γκαρσονάκι στην Καισαριανή, στα μεγάλα deal και στα μεγάλα σαλόνια. Οταν είσαι κολλητός του Παππά, ανοίγουν και πόρτες και δουλειές. Για να μη λέει η Περιστέρα «πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία».

Keywords
ετων, υφυπουργός παιδείας, Βλάσης Τσάκας, silver alert, ολυμπιακος, αθηνα, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, γκολ, τσιπρας, οακα, πασχα, επο, μπεος, παναθηναικος, καμμενος, fifa, κλυνν, πανελλαδικες 2012, εκλογες, ελλαδα, deal, εθνικη τραπεζα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θανασης γιαννακοπουλος, εκλογες 2012, πασχα 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, νίκος αναστασιάδης, μουντιαλ 2014, κοινωνια, τσακας, το θεμα, βουλγαρια, εθνικη, επο, ηγετης, θεμα, ιβαν, οακα, ρουμανια, φωτογραφια, αθυροστομος, αχιλλεα, γκολ, γεγονοτα, γινεται, δηλωση, επενδυτης, εποχη, επιτυχια, ζευγος, ιδια, ιδιο, υφυπουργος, κυβερνηση, λατινικα, μαξιμου, ματι, μοιρα, ομαδα, ποδοσφαιρο, πιτας, πορτες, ρολο, σαλονια, σερβια, σιριαλ, τζιμης πανουσης, υφυπουργός παιδείας, ωρες, deal, δουλειες, εκπομπες, fifa, εισβολη, κλυνν, λαζαρος, μπροστα, μουντιαλ, οργανα, παυλος, silver alert, θωμα, χερια
Τυχαία Θέματα