Έφτασε στην Κύπρο ο Μητσοτάκης – Σε εξέλιξη η συνάντηση με Αναστασιάδη

11:08 29/7/2019 - Πηγή: In.gr

Στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία έφτασε, πριν από λίγα λεπτά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η κατάθεση στεφάνου. Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην είσοδο

του Προεδρικού Μεγάρου.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντησή τους μετά το τέλος της οποίας, γύρω στις 12:00, οι δυο ηγέτες θα κάνουν από κοινού δηλώσεις, χωρίς να δεχτούν ερωτήσεις. Παράλληλα, θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Με «ιδιαίτερη χαρά», όπως ο ίδιος υπογράμμισε, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Και, όπως ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, το γεγονός πως η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό πραγματοποιείται στην Κύπρο, «καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των χωρών μας και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας».

Φίλε Πρωθυπουργέ @kmitsotakis, το γεγονός πως η πρώτη επίσημη επίσκεψή σας στο εξωτερικό πραγματοποιείται στην Κύπρο, καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των χωρών μας και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας.

pic.twitter.com/Rnq4di9TZf

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) July 29, 2019

Μητσοτάκης: Όταν η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι ισχυρή και η Κύπρος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι προσβλέπει πως η επίσκεψή του στην Κύπρο θα είναι ουσιαστική και θα θέσει στο τραπέζι «τα ανοικτά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και να βάλει το νερό στο αυλάκι μιας καινούργιας και προσωπικής πια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Παράλληλα είπε ότι όταν η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι ισχυρή και η Κύπρος και είναι ισχυρός και ο Ελληνισμός παντού.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Η συνάντηση  γίνεται στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων καθώς η γειτονική χώρα σχεδιάζει  εν μέσω καλοκαιριού να κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες νοτίως του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις διάρκειας 20 λεπτών με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και το απόγευμα θα δει συλλόγους και δικοινοτικές ΜΚΟ.

Απόψε το βράδυ στις 20.15 ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα