Δολοφονία φοιτήτριας : Πώς έφθασαν οι αρχές στα ίχνη των δραστών

13:18 4/12/2018 - Πηγή: In.gr

Το οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας καταστήματος και οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες της 21χρονης φοιτήτριας αποτέλεσαν τους κρίσιμους παράγοντες που επέτρεψαν στις αρχές να αποσπάσουν τις ομολογίες των υπόπτων για τη στυγερή δολοφονία της.

Πρώτο αποδεικτικό στοιχείο είναι το βίντεο. Σε αυτό φαίνεται ένα λευκό βανάκι, το οποίο ανήκει στον πατέρα του 21χρονου Έλληνα -είναι γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Ρόδου- να σταματά σε σημείο κοντά στο σπίτι της άτυχης κοπέλας με οδηγό τον ίδιο τον νεαρό. Εκείνη επιβιβάζεται και το όχημα απομακρύνεται από

την περιοχή.

Ενώπιον των αξιωματικών του Λ.Σ. ο 21χρονος Έλληνας αρχικά αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία του φόνου επιρρίπτοντας την ευθύνη σε έναν 19χρονο φίλο του, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος βρισκόταν μαζί τους εκείνο το βράδυ. Και οι δυο τους έπεσαν σε αλλεπάλληλες αντιφάσεις, ωστόσο χάρη στις στοχευμένες ερωτήσεις και την πολύωρη εξέταση των ανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος ο 19χρονος Αλέξανδρος ομολόγησε ότι δολοφόνησε την Τοπαλούδη την οποία είχε γνωρίσει μέσα από τα social media.

Από τις έρευνες έχει προκύψει πως κατηγορούμενος και θύμα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την ημέρα της δολοφονίας. «Στο σπίτι της Λίνδου έγινε το περιστατικό, μού το είπε ο υπολιμενάρχης, υπήρχε αγριότητα, υπήρχε χτύπημα του παιδιού στο κεφάλι… Έκαναν την κόρη μου έτσι όπως την έκαναν χωρίς να φταίει σε τίποτα το παιδάκι» δήλωσε ο τραγικός πατέρας.

Η ύπαρξη του βίντεο δεν άφησε πολλά περιθώρια άρνησης στον 21χρονο Έλληνα, σε σπίτι του οποίου άλλωστε εντοπίστηκε DNA του θύματος. Επίσης οι αρχές είχαν στα χέρια τους λίστα με τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις του κινητού της φοιτήτριας τον τελευταίο μήνα, κάτι που διευκόλυνε περαιτέρω το έργο τους.

Ο δικηγόρος του 21χρονου Έλληνα τόνισε πως ο πελάτης του ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί και πως αρνείται τα πάντα. Αποκάλυψε ότι το επίμαχο βανάκι ανήκει στον πατέρα του 21χρονου, αλλά όπως είπε δεν οδηγούσε ο πελάτης του. “Οι γονείς είναι συγκλονισμένοι. Δεν ξέρουν πως βρέθηκε μπλεγμένο το παιδί τους”.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ότι οι δυο δράστες επιχείρησαν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με την άτυχη κοπέλα. Όταν εκείνη αντιστάθηκε, προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν και όταν εκείνη προσπάθησε να διαφύγει τη χτύπησαν στο κεφάλι με κάποιο αντικείμενο. Στη συνέχεια φόρτωσαν το άψυχο σώμα σε ένα λευκό βαν και πήραν το δρόμο για τη Λίνδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα ενδεχομένως να ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα.

Μιλώντας στον Σκάι, ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας ανέφερε μάλιστα ότι ένας από τους ανθρώπους που βρήκε τη σορό της κοπέλας ήταν συγγενής ενός εκ των δυο δραστών. «Αυτό που έβγαλαν οι άνθρωποι από τη θάλασσα τους έκανε λυγίσουν… όλοι οι άνθρωποι εδώ εκφράζουν τη θλίψη τους» ανέφερε με σπασμένη φωνή ο πατέρας ο οποίος χθες πήγε στον τόπο όπου εντοπίστηκε η σορός, στην παραλία Φώκια στους Πεύκους της Λίνδου, όπου ενημερώθηκε από κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Νωρίτερα, συγγενείς και φίλοι της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Ρόδου αναμένοντας την προσαγωγή στον ανακριτή των δύο κατηγορούμενων. Σήμερα αναμένεται και η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου, ενώ η σορός της άτυχης φοιτήτριας θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερή της πατρίδα, στο Διδυμότειχο όπου θα γίνει η κηδεία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα