Ακυβέρνητη πολιτεία η χώρα – Μακεδονικό, τρομοκρατία, οικονομία φέρνουν τραγικά αδιέξοδα

07:08 28/12/2018 - Πηγή: In.gr

Εγκλωβισμένη σε πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα, που εν πολλοίς η ίδια έχει δημιουργήσει, βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από τη συμφωνία των Πρεσπών, όπου στο Μαξίμου δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα την κυρώσουν άμεσα ή θα αφήσουν την καυτή πατάτα για την επόμενη Βουλή.
Μέχρι την έξαρση της τρομοκρατίας και το αίσθημα φόβου που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία μια ενέργεια όπως η χθεσινή στον Αγιο Διονύσιο.

Και την ίδια στιγμή, μια ατυχής συγκυρία φέρνει τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον επί 11 φορές δολοφόνο της «17Ν» να

παίρνει νέα άδεια από τις φυλακές, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών.

Η κυβέρνηση στη δύση του 2018 είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη και πλέον πολύπλοκη κρίση που θα μπορούσε να έχει. Τα πολιτικά θέματα, με κυριότερο το Μακεδονικό, τη στάση του Καμμένου και τον μαγικό αριθμό των 151 βουλευτών, είναι το ένα πρόβλημα.

Η τρομοκρατική επίθεση χθες, λίγες ημέρες μετά το χτύπημα στο κτίριο του Σκάι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Αποτέλεσε όμως και πεδίο νέας αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά «πριμοδοτεί» τη νέα τρομοκρατία.

Όμως, τελευταίο αλλά όχι έσχατο είναι και το θέμα της οικονομίας το οποίο δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει, παρά τις κυβερνητικές κορώνες για έξοδο από την κρίση. Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε αναταραχή, οι αγορές προειδοποιούν ότι το 2019 θα είναι δύσκολο και ήδη ξένα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για νέα κρίση χρέους στην Ελλάδα και χτυπούν καμπανάκια για τις ελληνικές τράπεζες.

Και το χρηματιστήριο βολοδέρνει κάτω από τις 600 μονάδες εν μέσω των ανησυχιών για όλα όσα έρχονται και για όλα όσα η Ελλάδα δεν δείχνει έτοιμη να αντιμετωπίσει.

Κι όμως, η κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα μείζονα προβλήματα, το μόνο που κάνει είναι να παίζει προεκλογικά παιχνίδια με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, με τα επιδόματα που μοιράζει, με τους διορισμούς που θέλει να κάνει χωρίς έλεγχο. Ακόμη και με τη συμφωνία των Πρεσπών παίζει παιχνίδια τακτικής και καθυστερήσεων σε μια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινωνίας και της Βουλής.

Επικίνδυνα ανεπαρκής

Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, αυτό είναι γνωστό. Αυτό που ίσως να μην ήταν τόσο κατανοητό είναι ότι η Ελλάδα μοιάζει με ακυβέρνητη πολιτεία. Τα προβλήματα έχουν βαρύνει επικίνδυνα, η κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου έχει «καεί» και δεν δείχνει έτοιμη να τα επιλύσει. Μοιάζει να περιμένει απλά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου και να προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κερδίσει πριν φτάσει το τέλος της.

Όμως, η ζημιά που αφήνει πίσω της είναι τεράστια και θα φανεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Και σε κοινωνικό επίπεδο, όπου η νεοτρομοκρατία έχει «ξεφύγει. Και στο πολιτικό επίπεδο όπου όχι μόνο δεν παράγεται πολιτική και δεν δίνονται λύσεις αλλά αντίθετα δημιουργούνται νέα αδιέξοδα.

Και φυσικά στην οικονομία όπου μια νέα κρίση είναι προ των πυλών και μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι Ελληνες.

Γι’ αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι όσο το ταχύτερο γίνουν εκλογές και ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα