Saudi Aramco : Νέος παίκτης «σβήνει» την Apple

11:12 13/12/2019 - Πηγή: In.gr

Ένα απίστευτο ρεκόρ κατέγραψε μια πετρελαϊκή εταιρεία, με τη χρηματιστηριακή της αξία να προσεγγίζει τα 2 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, η τιμή των μετοχών οδηγεί την εταιρεία σε αποτίμηση 2 τρισ. δολαρίων, στηρίζοντας τον αρχικό  στόχο του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Saudi Aramco εκτοξεύθηκε κατά 10% στο ντεμπούτο

της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας.

Η επίδοση της μετοχής παγιώνει τον πετρελαϊκό κολοσσό στην πρώτη θέση της λίστας με τις εισηγμένες εταιρείες βάσει χρηματιστηριακής αξίας, μπροστά από την Apple.

Πλέον, η Saudi Aramco είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον πλανήτη αφήνοντας πίσω σε μεγάλη απόσταση την Apple, της οποία η αξία κυμαίνεται στα 1,2 τρισ. δολάρια.

Μετά από τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο, η Saudi Aramco αύξησε την αξία της κατά περίπου 300 δισ. δολάρια, αφού είχε ήδη κάνει μία δημόσια εγγραφή – ρεκόρ.

Σύμφωνα με τη Samba Capital, που διαχειρίστηκε τη δημόσια εγγραφή, το 97% των μη-θεσμικών επενδυτών που αγόρασαν μετοχές της πετρελαϊκής εταιρείας είναι από τη Σαουδική Αραβία, ενώ σε ό,τι αφορά στους θεσμικούς επενδυτές, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 75%.

Keywords
Τυχαία Θέματα