H Morgan αποχαιρετά τους V8, προλογίζοντας την νέα εποχή της

17:28 20/12/2018 - Πηγή: In.gr

Το 2018 μετράει πλέον αντίστροφα και το ίδιο και η παρουσία κινητήρων V8 στα νοσταλγικά τετράτροχα της Morgan η οποία και αποφάσισε να αποχαιρετήσει την εποχή των V8 με ένα βίντεο όπου πρωταγωνιστούν τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της, Plus 8 και Aero 8, παραδοσιακοί «χρήστες» των οκτακύλινδρων συνόλων που η βρετανική φίρμα προμηθευόταν αρχικά από την Rover και πλέον από την BMW.

Παράλληλα ωστόσο με την «αποφώνηση» για τους V8 την

οποία αναλαμβάνει ο επικεφαλής δοκιμών της βρετανικής φίρμας, Keith Dally, κάνοντας μια από τις τελευταίες του βόλτες στα Malvern Hills με ένα οκτακύλινδρο μοντέλο της φίρμας, η Morgan παρουσιάζει το πρώτο δείγμα γραφής του νέου της μοντέλου το οποίο θα λανσάρει εντός του 2019.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συστάσεις θα πρόκειται για ένα sportscar που θα έχει ως αφετηρία ένα νέο πλαίσιο αλουμινίου το οποίο θα εξασφαλίζει διπλάσια στρεπτική ακαμψία και φυσικά θα υπακούει στις γνώριμες ρετρό σχεδιαστικές συνήθειες των Βρετανών.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, το νέο μοντέλο που θα τοποθετηθεί στην γκάμα πάνω από τα Roadster, Plus 4 και 4/4, αναμένεται να αξιοποιήσει μια νέα φημολογούμενη συνεργασία της Morgan με την Aston Martin, επωφελούμενο από τον V6 που εφοδιάζει την Vanquish.

Keywords
Τυχαία Θέματα