Folli – Follie: Η χρυσή αυτοκρατορία που κατέληξε στον Κορυδαλλό

20:16 10/9/2020 - Πηγή: In.gr

Από τα χλιδάτα πάρτι, τις υπερπολυτελείς βίλες σε Εκάλη και Σπέτσες και τον επιχειρηματικό κολοσσό με καταστήματα ακόμα και στο Χονκ Κονγκ και την Νέα Υόρκη, στην απόλυτη καταστροφή.

Ο άλλοτε πανίσχυρος Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο ιδρυτής της Folli – Folie, σκυφτός και υποβασταζόμενος από τους δικηγόρους του, φορώντας χειροπέδες, πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας, απολογούμενος μεταξύ άλλων για απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος,

εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό

Λίγες ώρες αργότερα οδηγούνταν στον Κορυδαλλό, και ο γιος του Τζώρτζης στις φυλακές Τρικάλων Η σύζυγος και μητέρα, Καίτη Κουτσολιούτσου, αφέθηκε ελεύθερη καταβάλλοντας εγγύηση 100.000 ευρώ με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σαν όνειρο η παλιά ζωή

Η κούρσα για την ελίτ της επιχειρηματικότητας της Folli – Folie άρχισε το 1982, όταν ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος μαζί με τη σύζυγό του Καίτη ανοίγουν το πρώτο τους κατάστημα στο Κολώνακι. Τα καλόγουστα κοσμήματα τις εταιρείας έγιναν γρήγορα έμβλημα προσιτής πολυτέλειας. Μέσα σε 20 χρόνια, η ελληνική εταιρεία είχε επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, με καταστήματα από την Νέα Υόρκη μέχρι και την Ιαπωνία.

Πατήρ, σύζυγος και υιός, έλαμπαν σε κάθε τους εμφάνιση. Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια Κουτσολιούτσου εξαργύρωνε αυτό που παρουσίαζε σαν success story με αδιανόητα κέρδη, με υπερπολυτελείς βίλες σε Εκάλη, Σπέτσες ακόμα και στο Χονγκ Κονγκ και σε ιδιωτικά πάρτι που τραγουδούσαν πασίγνωστοι Έλληνες τραγουδιστές.

Το πασπαλισμένο με χρυσόσκονη lifestyle που αποτύπωναν τα διαφημιστικά της εταιρείας, έμοιαζαν πολύ με την καθημερινότητα της οικογένειας.

Μέχρι που τον Μάιο του 2018, ο χρυσός έγινε σκόνη με μια καταγγελία για πλαστά κέρδη της εταιρίας.

Η αρχή του τέλους

Το τρενάκι του τρόμου έχει ξεκινήσει. Τον Σεπτέμβριο του ‘18 ο γιος του ιδρυτή της αυτοκρατορίας και διευθύνων σύμβουλος, επιχειρεί να κατέβει από το τρένο της πτώσης, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον πατέρα του και βασικό μέτοχο της Folli Follie.

Ένα μεγάλο σύννεφο πλανάται πάνω από την γυαλάδα των πασίγνωστων φο μπιζού. Οι αποκαλύψεις κάνουν λόγο για έλλειμμα ενός δισ. δολαρίων στις ασιατικές πωλήσεις και 290 εκατ. δολαρίων από το ταμείο της εταιρίας.

28 μήνες μετά, ένας νέος κύκλος ανοίγει για την οικογένεια. Αυτή τη φορά τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Τι είπαν στις απολογίες τους τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Η οικογένεια επιχείρησε να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο.

«Ευθύς εξαρχής θέλω να δηλώσω ότι αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες στο βαθμό που μου αναλογούν. Διάφορες οικονομικές συγκυρίες με ανάγκασαν να αποδεχθώ την παρέμβαση στα οικονομικά στοιχεία του υπο-ομίλου της FF στην Ασία», ήταν η δήλωση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

«Δηλώνω άγνοια για τις ενέργειες του πατέρα μου και όσα συνέβαιναν στον υπο-όμιλο της εταιρείας στην Ασία. Είχα την ευθύνη της ελληνικής μητρικής κα δεν γνώριζα τίποτα για τα παραποιημένα στοιχεία του ασιατικού βραχίονα», υποστήριξε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ενώ η Καίτη Κουτσολιούτσου είπε: «δηλώνω ότι ουδέποτε τέλεσα οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ούτε έχω οποιαδήποτε γνώση σχετικά με αξιόποινες συμπεριφορές και συγκεκριμένα με εκείνες που περιλαμβάνονται στο σε βάρος μου κατηγορητήριο και σχετίζονται με τη δραστηριότητα του υπο-ομίλου της εταιρείας στην Ασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα