Δεκάδες παιδιά με βαριά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στην Λαμία – H απάντηση της εταιρείας catering

Αδιανόητες αποκαλύψεις προκύπτουν για την υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης που υπέστησαν 15 μαθητές από σχολικά γεύματα, με τους γονείς τους να ξεσπούν για το περιστατικό, προσφεύγοντας μάλιστα στη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, πρόκειται για δεκαπέντε παιδιά από τη Λαμία που είχαν καταναλώσει τα ίδια σχολικά γεύματα και συγκεκριμένα μακαρόνια με κιμά, παρουσίασαν έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετούς και διάρροιες.

«Από τις 233

μερίδες που διακινεί το σχολείο μας, 15 παιδιά έπαθαν αυτά τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια. Και τα 15 παιδιά είναι καλά, τα δύο μάλιστα έχουν έρθει και στο σχολείο σήμερα, Παρασκευή», δηλώνει χαρακτηριστικά στο newsit.gr ο Νίκος Κύρκος, διευθυντής του 14ου δημοτικού σχολείου Λαμίας.

«Οι περισσότεροι γονείς το θεώρησαν γαστρεντερίτιδα, γιατί σε αυτές τις ηλικίες δεν συμβαίνουν αυτά. Παρόλα αυτά, διαπιστώθηκε ότι αυτά τα 15 είχαν φάει από το συγκεκριμένο φαγητό, λιγκουίνι με κιμά. Και η εταιρεία catering το ψάχνει το ζήτημα.

Είμαστε σε επικοινωνία. Τόσα χρόνια που συνεργαζόμαστε με τα γεύματα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, τώρα τι έχει συμβεί δεν μπορώ να καταλάβω.

Πάλι καλά που τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», είπε γονέας στο newsit.gr.



Η απάντηση της εταιρείας catering

Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα η εκπομπή του Live News του MEGA, επικοινώνησε με την εταιρεία catering που ετοιμάζει τα γεύματα και τοποθετήθηκε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν προκύπτει ανάμειξη της εταιρείας με τα περιστατικά.

Συγκεκριμένα η εταιρεία σημείωσε:

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά τα περιστατικά έχουν σχέση με εμάς. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε από το νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο πήγαν 3 κρούσματα με ιογενή γαστρεντερίτιδα. Τα περιστατικά αυτά δεν είχαν καμία σχέση με δηλητηρίαση, δεν είχαν σχέση με την σίτιση.

Έχουμε στεναχωρηθεί και το ψάχνουμε, είμαστε υπεύθυνοι και αυστηρά σοβαροί. Δίνουμε 2.500 μερίδες φαγητό κάθε μέρα, είμαστε 30 χρόνια στον χώρο και κάνουμε αυτή την δουλειά».

«Τα παιδιά είχαν διάρροιες, εμέτους, όπως ακριβώς μία τροφική δηλητηρίαση»

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Δανομάρας, Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Λαμίας μίλησε στο Live News και περιέγραψε τι ακριβώς αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που υποδέχθηκαν και περιέθαλψαν τα περιστατικά.

«Συνολικά ήταν 12. Τα πρώτα 4 που ήρθαν ήταν από όμορα χωριά, κοντινά χωριά στην Λαμία, είναι όλα του δημοτικού, το ένα είναι για νοσηλεία από τα πρώτα παιδιά αυτά.

Ήρθαν άλλα 8 παιδάκια, εξετάστηκαν αλλά 8 τα οποία δεν έχρηζαν νοσηλείας και με οδηγίες πήγαν στο σπίτι τους, συν 2 ενήλικες. Τα δεύτερα παιδάκια ήταν από σχολείο στην Λαμία, όχι από πέριξ χωριά».

Όσον αφορά τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι μαθητές περιέγραψε:

«Διάρροιες, εμέτους, όπως ακριβώς μία τροφική δηλητηρίαση, μία ήπια πυρετική κίνηση.

Είναι αυτό το έντονο, η έντονη κλινική εικόνα στην αρχή η οποία σιγά σιγά υφίεται όταν πρόκειται για μία τροφική δηλητηρίαση, γιατί αν είναι για κάποιου άλλου είδους λοίμωξη είναι άλλη συζήτηση, άλλη εικόνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα