Ιράν: Συνετρίβη το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Ραΐσι – Θρίλερ με την τύχη του

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό του Εξωτερικών συνετρίβη σήμερα καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, καθώς ο πρόεδρος επέστρεφε από μια επίσκεψη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η ζωή του 63χρονου Ραϊσί και του 60χρονου υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν “είναι σε κίνδυνο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου”.

“Ακόμη αισιοδοξούμε, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το σημείο

της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές“, τόνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις διάσωσης, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η κρατική τηλεόραση διέκοψε το τακτικό της πρόγραμμα για να προβάλει προσευχές για τη διάσωση του Ραϊσί σε ολόκληρη τη χώρα και, σε μια γωνία της οθόνης αναμεταδίδει ζωντανά τις επιχειρήσεις των ομάδων διάσωσης που ερευνούν πεζή την ορεινή περιοχή μέσα στην πυκνή ομίχλη.

Νωρίτερα, επίσημα ΜΜΕ ανέφεραν πως ένα ελικόπτερο της ιρανικής προεδρίας ενεπλάκη σε “ατύχημα” στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όμως ασάφεια εξακολουθεί να υπάρχει σχετικά με την τύχη του προέδρου που ήταν ένας από τους επιβαίνοντες.

“Ορισμένες μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Ραϊσί είχε ένα ατύχημα στην επαρχία Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν”, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας πως επιχειρήσεις είναι “σε εξέλιξη” για τον εντοπισμό του εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε στη συνέχεια πως ο Ραϊσί, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ- Αμπντολαχιάν, περιλαμβάνονται στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο.

Ο Ραϊσί μετέβη σήμερα στην επαρχία Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν, όπου εγκαινίασε ένα φράγμα από κοινού με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, στα σύνορα των δύο χωρών.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι πυκνή ομίχλη καθιστά δύσκολες τις έρευνες σε αυτήν την ορεινή περιοχή.

Ο 63χρονος αγιατολάχ Ραϊσί είναι πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας από τον Ιούνιο του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιράν: Συνετρίβη το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Ραΐσι – Θρίλερ με την τύχη του on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, Συνετρίβη, Ραΐσι – Θρίλερ,iran, synetrivi, raΐsi – thriler