Το νέο PlayStation PC overlay είναι μια απέρριτη αφετηρία

To Ghost of Tsushima Director's Cut είναι ο πρώτος τίτλος για PC με PlayStation overlay.

To Ghost of Tsushima Director's Cut έκανε το ντεμπούτο του στα PC και είναι ο πρώτος τίτλος που ενσωματώνει το νέο PlayStation PC overlay της Sony,

παρέχοντας και κοινό σύστημα συλλογής Trophies. 

Πέντε είναι τα βασικά στοιχεία που προσφέρει το νέο overlay: αναζήτηση, φίλους, Trophies, προφίλ και ρυθμίσεις. Η αναζήτηση επιτρέπει τον εντοπισμό άλλων παικτών, ώστε να προστεθούν ως φίλοι, ενώ η λίστα των φίλων περιλαμβάνει τόσο εκείνους που είναι συνδεδεμένοι τη δεδομένη στιγμή, όσο και αυτούς που βρίσκονται εκτός σύνδεσης. Μπορεί κανείς να δει τα Trophies των φίλων του, αλλά όχι να τους στείλει μηνύματα, ούτε να ξεκινήσει ομαδική συζήτηση, δυστυχώς. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το in-game chat για αυτό το σκοπό ή αλλιώς μέσω Discord.

 

To σύστημα των Trophies λειτουργεί όπως θα περίμενε κανείς, συντονίζοντας τα τρόπαια για το Ghost of Tsushima Director's Cut από την έκδοση για PS5 με το PC, και αντίστροφα. Αρκεί να συνδεθεί κανείς μέσω του PlayStation Network ID οπότε overlay και Trophies είναι άμεσα διαθέσιμα.

Η ενότητα προφίλ επιτρέπει στο χρήστη να δει όλα τα τρόπαια που έχει συγκεντρώσει στα PlayStation παιχνίδια που έχει, ενώ η ενότητα των ρυθμίσεων στην ουσία είναι μια σειρά συνδέσμων προς τη διαχείριση του λογαριασμού, τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας και την τεχνική υποστήριξη για το PlayStation. Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης των ειδοποιήσεων για τα τρόπαια, καθώς και η δυνατότητα να δει κανείς ποιους χρήστες έχει μπλοκάρει στο PSN.

Συνολικά, το PlayStation PC overlay λειτουργεί όπως το αντίστοιχο του Steam, υπό την έννοια ότι είναι ενεργό μόνο εντός ενός παιχνιδιού. Η Sony δεν έχει δημιουργήσει κάτι που να τρέχει διαρκώς, όπως το GeForce Experience της Nvidia ή το Xbox Game Bar της Microsoft.

Εφόσον δεν απενεργοποιηθούν οι ειδοποιήσεις για τα overlays του GeForce Experience και του Steam, εμφανίζονται τρεις μαζεμένες ενημερώσεις όταν τρέχει κανείς το Ghost of Tsushima Director's Cut γιατί και το overlay του PlayStation εμφανίζει δική του ενημέρωση. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης της ειδοποίησης του PlayStation, καθώς η σχετική ρύθμιση δεν επηρεάζει το συγκεκριμένο μήνυμα.

Συνολικά, όμως είναι ένα overlay που δείχνει ελαφρύ, έστω κι αν επί του παρόντος είναι κάπως στοιχειώδες. Η Nixxes Software, το στούντιο που εξαγόρασε το 2021 η Sony και αναλαμβάνει εσωτερικά τη μεταφορά των τίτλων σε άλλες πλατφόρμες, βοήθησε στη δημιουργία αυτού του συστήματος και ενδεχομένως να ενσωματωθούν νέες δυνατότητες στο μέλλον. Καλό θα ήταν, για παράδειγμα, να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης των λειτουργιών voice chat του PSN, αντί να πρέπει να καταφεύγει κανείς στο Discord. Η Sony το τελευταίο διάστημα επενδύει όλο και περισσότερο στην αγορά των PC, επομένως είναι πολύ πιθανό αυτό το overlay να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα