Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» διοργανώνει τη δράση «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ».

.

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» είναι μια Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας, η μοναδική στη χώρα μας, που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS) μέσω εξειδικευμένης διεπιστημονικής προσέγγισης. Υποστηρίζοντας τους ασθενείς και τους φροντιστές τους σε όλη τη διάρκεια της νόσου, αγκαλιάζει ολιστικά τις συνέπειές της (σωματικές, ψυχοκοινωνικές, πνευματικές), βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και δίνοντας αξία σε κάθε της στιγμή.

Φέτος η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» με αφορμή τη συμπλήρωση των

50 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και των 20 χρόνων Αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, διοργανώνει την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 τη δράση «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ».

Η δράση αυτή περιλαμβάνει ένα ΤΡΙ-Άθλο που θα πραγματοποιήσουν 3 νέα παιδιά με εκκίνηση και τερματισμό στην Ανάβυσσο. Ο Σωτήρης, ο Παναγιώτης και η μικρή Λουκία θα προσπαθήσουν συμβολικά να «αγκαλιάσουν» τη διαδρομή σε έναν δύσκολο αγώνα ζωής, ασθενών και φροντιστών, με ένα απαιτητικό ΤΡΙ-Άθλο διάρκειας περίπου 24 ωρών (Κολύμπι - Ποδήλατο - Τρέξιμο) σε μια διαδρομή 150 χιλιομέτρων που καλύπτει και τους 8 Δήμους της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής (Δήμοι Σαρωνικού, Κρωπίας, Παιανίας, Παλλήνης, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας- Πικερμίου, Μαρκoπούλου και Λαυρεωτικής).

.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης αυτής και πριν την έναρξη του ΤΡΙ-Άθλου, θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο συμβολικό τρέξιμο απόστασης 1 χλμ, μετά το τέλος του οποίου όλοι μαζί, παιδιά, ασθενείς, εθελοντές, εργαζόμενοι, φίλοι και φίλες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους αθλητές να ξεκινούν το ΤΡΙ-Άθλο τους, να τους χειροκροτήσουμε και να τους εμψυχώσουμε.

Η προσπάθεια που καταβάλλει κάθε άνθρωπος που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας, είναι μια διαδρομή. Μια διαδρομή με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες αλλά και με μεγάλη δύναμη ψυχής, πίστη και ισχυρή θέληση. Μια διαδρομή που δεν πρέπει να τη διανύει κανείς μόνος, αλλά να έχει συνοδοιπόρους και ανθρώπους δίπλα του που του προσφέρουν στήριξη και ανακούφιση. Γι’ αυτό χρειάζεται όλοι μαζί να «αγκαλιάσουμε» αυτή τη διαδρομή, τους ανθρώπους που δίνουν έναν αγώνα ζωής, αλλά και τους φροντιστές τους.

Οι άνθρωποι της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι πολύτιμοι συνοδοιπόροι σε όλες αυτές τις διαδρομές.

H Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» το 2023 φρόντισε 898 ασθενείς & φροντιστές, προσέφερε 1.900 ημέρες φροντίδας στον ξενώνα και πραγματοποίησε 5.513 επισκέψεις σε ασθενείς παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας.

.

Στο πλαίσιο της δράσης «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ», επισκεπτόμενοι το sitehttps://galilee.gr/ και επιλέγοντας το «crowdfunding», μπορείτε να στηρίξετε -με όποιο ποσό επιθυμεί ο καθένας- την προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα έξοδα μεταφοράς των λειτουργών υγείας και πρόνοιας για τις κατ΄ οίκον επισκέψεις στους ασθενείς για ένα χρόνο. Το ύψος των οδοιπορικών όλων των αυτοκινήτων μας, που πραγματικά όργωσαν τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική, τον προηγούμενο χρόνο ανήλθε σε 30,000 ευρώ.

.

H δωρεά σας έχει τη δύναμη να μας φέρει πιο κοντά σε έναν ακόμα ασθενή και να αλλάξει την ποιότητα ζωής του.

Ήδη ανώνυμος δωρητής, έχει δεσμευτεί για την στήριξη της δράσης να καταθέσει για κάθε συμμετέχοντα το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ.

.

Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή 31 Μαΐου να στηρίξουμε μαζί αυτόν τον αγώνα, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια των 3 νέων παιδιών και χειροκροτώντας την εκκίνησή τους στον κόλπο της Αναβύσσου, (50χλμ Αθηνών – Σουνίου) στις 9:30 το πρωί. Επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια του ΤΡΙ-Άθλου να παρακολουθούμε την πορεία τους ζωντανά σε χάρτη, καθώς και να τους ενισχύουμε στην προσπάθειά τους με το να βρεθούμε σε συγκεκριμένα σημεία κάθε Δήμου από τα οποία θα περάσουν.

Μάθετε περισσότερα & παρακολουθήστε τους αθλητές μας LIVE στον χάρτη εδώ: https://galilee.gr/triathlon/

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας ΓΑΛΙΛΑΙΑ, ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ,monada anakoufistikis frontidas galilaia, agkaliazoume kathe diadromi