Ο Νίκος Μαγγίνας στηρίζει την κυνηγετική δραστηριότητα

08:42 18/5/2024 - Πηγή: iHunt

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα “ΝΙΚΗ” με ανάρτησή του σε μέσα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στηρίζει την κυνηγετική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει :Η απαγόρευση κυνηγίου στον Έβρο και οι συνέπειες αυτής της απόφασης .Η πρόσφατη τροποποίηση της ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι που συμπεριλαμβάνει και την ολική απαγόρευση του κυνηγίου στον νομό Έβρου, δημιουργεί πολλά προβλήματα .

Ο μαρασμένος ‘Εβρος δεν αντέχει να υποστεί και το πλήγμα της καταστροφής του χειμερινού τουρισμού για το κυνήγι που αποτελεί ανάσα για την μαραζωμένη οικονομία της ακριτικής περιοχής μας.

Η

συνεισφορά του κυνηγίου στην κοινωνία και την οικονομία.

«Το 2009 η συνολική δαπάνη των κυνηγών υπολογίζονταν στα 1.200.000.000 ευρώ. Χρήματα που διακινούνταν και διακινούνται κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε αγροτικές και ορεινές περιοχές, γιατί σε αυτές ασκείται η κυνηγετική δραστηριότητα. Διαπιστώνει δηλαδή η έρευνα τη μεγάλη συμβολή του κυνηγιού στις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών.

Έτσι τα εστιατόρια, τα καφενεία, τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα πρατήρια καυσίμων κ.α, επιβιώνουν και διατηρούνται, στις χειμαζόμενες τοπικές κοινωνίες, χάρη στη συνδρομή των κυνηγών.

Η συμβολή της κυνηγετικής δραστηριότητας, όμως, επεκτείνεται και σε οφέλη για την κοινωνία και για τη διατήρηση της φύσης από τις φιλοθηραματικές δράσεις των κυνηγών (βελτίωση ενδιαιτημάτων, έλεγχος του υπερπληθυσμού θηραμάτων που προκαλούν ζημιές στην αγροτική παραγωγή, κ.α.) το σύνολο των οποίων στηρίζει σημαντικά την αγροτική ανάπτυξη.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κυνήγι είναι επίσης ένας τρόπος ελέγχου της μείωσης των οικονομικών ζημιών που προέρχονται από την άγρια ζωή, τις ζημιές που προκαλούνται από την πανίδα στις γεωργικές καλλιέργειες αλλά και έλεγχο των ασθενειών των ειδών πανίδας.

Οι κυνηγοί συμβάλλουν στην δασοπυρόσβεση, είτε ως πυροσβέστες, είτε αποτρέποντας εμπρησμούς. Συμβάλλουν ακόμη, και στη μείωση της λαθροϋλοτομίας Ιδιαίτερα στις περιοχές του Έβρου, βοηθούν σημαντικά στον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.

Οι κυνηγοί, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, που δεν υπάρχει τουρισμός, ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες. Ειδικά στον νομό Έβρου, υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα από κυνηγούς όλης της επικράτειας. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη ποικιλία θηραμάτων, που τα περισσότερα από αυτά είναι μεταναστευτικά είδη.

Ειδικά στις «ευαίσθητες» οικονομικά περιοχές, με τέτοιου είδους αποφάσεις θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή.

Οι κυνηγοί είναι φύλακες για την ύπαιθρο, όπως αυτή του νομού Έβρου που εκ των πραγμάτων προκύπτουν ιδιαίτεροι λόγοι για επιπλέον φύλαξη.

Οι μισοί κυνηγοί του νομού δεν έχουν εκδώσει άδεια κάτι που θα οδηγήσει τους συλλόγους σε αδυναμία στήριξης του προσωπικού τους, γραμματεία θηροφυλακες, κλπ., κάνοντας δύσκολη την επιβίωση τους».

Δείτε τι έγραψε στο facebook….

Δείτε την ανάρτησή του στο tiktok…

https://www.tiktok.com/@nikos_magginas_nikhvouli/photo/7369891404727848225 

Το άρθρο Ο Νίκος Μαγγίνας στηρίζει την κυνηγετική δραστηριότητα εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα