Η Μυρίνη Μαυροειδή μας συστήνει το Lyxnari Bijoux και μας μυεί στον κόσμο του χειροποίητων κοσμημάτων

18:40 19/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

 Συνέντευξη στην Ελισάβετ Αϊνατζόγλου

Το Lyxnari Bijoux είναι ένα νέο brand χειροποίητων κοσμημάτων που έχει δημιουργηθεί με αγάπη και φροντίδα από τη ιδρύτρια του, Μυρίνη Μαυροειδή. Το Lyxnari αντιπροσωπεύει την απόλυτη σύνθεση μεταξύ ποιότητας, στυλ και λειτουργικότητα. Με βασικές αρχές όπως η δύναμη της θέλησης και η προσήλωση στην υψηλή ποιότητα, το όνομα «Lyxnari» εκφράζει την επιθυμία για αφθονία και ευτυχία, αντικατοπτρίζοντας το όραμά για μια νέα

εμπειρία που ξεπερνά τα σύνορα της απλής αγοράς κοσμημάτων.

Πείτε μας λίγα λόγια για την Εταιρεία. Ποια ήταν η κύρια έμπνευση πίσω από τη δημιουργία του brand και γιατί επιλέξατε το όνομα Lyxnari Bijoux?

Ονομάζομαι Μυρίνη Μαυροειδή & είμαι η ιδρύτρια του Lyxnari Bijoux! To Lyxnari είναι ένα νέο brand χειροποίητων smart luxury κοσμημάτων, από ανοξείδωτο ατσάλι, οικολογικό ορείχαλκο, καθώς και από ασήμι 925. Η exclusive συλλογή μας είναι αυτή που σχεδιάζω η ίδια, με organic melt – eclectic designs από ασήμι 925, και παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία ακόμα και μήνες πριν την επίσημη έκδοσή της. Το όνομα του brand επιλέχθηκε ως ένα τυχερό σύμβολο αφθονίας και εκπλήρωσης των μεγαλύτερων ευχών του καθενός μας!

Πώς αντιμετωπίζετε την αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα στην αγορά των κοσμημάτων;

Η αγορά του κοσμήματος πράγματι πλησιάζει σε κορεσμό, παρόλα αυτά, ως επιχείρηση λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Φυσικά παρακολουθούμε τον ανταγωνισμό αναφορικά με τις τιμές, προσπαθώντας πάντα να τις διατηρούμε σε όσο το δυνατόν χαμηλά και δίκαια επίπεδα, τόσο για εμάς όσο και για την ίδια την αγορά. Αυξάνουμε συνεχώς την προβολή μας στα social media, καθώς πλέον και στις δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης.

Αυτό που μας ξεχωρίζει ως brand από τον ανταγωνισμό, παραμένει η υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση προς τους πελάτες μας, η άμεση ανταπόκριση σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο πελάτης με την παραγγελία του (πχ καθυστέρηση παράδοσης, περιπτώσεις αλλαγών κτλ.), αλλά και ο ποιοτικός έλεγχος που διεξάγουμε πριν και κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των παραγγελιών.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Weekly

Ποιες στρατηγικές ακολουθείτε για τη διατήρηση και αύξηση των κερδών σας;

Στις στρατηγικές που ακολουθούμε για την ενδυνάμωση της επιχείρησης και του brand μας, προς το παρόν περιλαμβάνεται η προβολή στα social media, μέσω direct ads και influencer marketing, η συμμετοχή σε physical pop-up events, αλλά όπως προανέφερα, και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Φυσικά, έχουμε δομήσει μια στέρεη ταυτότητα ως Lyxnari, και αυτό εξυπηρετεί σε όλα τα παραπάνω.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας ως επιχείρηση στον τομέα της βιωσιμότητας και πώς αυτές ενσωματώνονται στη λειτουργία σας;

Η εταιρική υπευθυνότητα του Lyxnari Bijoux χαρακτηρίζεται από τις δεσμεύσεις μας σχετικά με τους προμηθευτές μας, τους πελάτες αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο:
Μεταξύ των συνεργατών μας διατηρούνται σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού, χωρίς οποιασδήποτε μορφής διάκριση. Επιπλέον, οι προμηθευτές πρώτων υλών μας επιλέγονται ως έχοντες κοινές αξίες με εκείνες της επιχείρησής μας, ενώ φροντίζουμε πάντα να επικρατεί αμφίδρομη και δίκαιη μορφή συνεργασίας.

Η ικανοποίηση κάθε πελάτη αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, κάτι που καταφέρνουμε προσφέροντας κοσμήματα ανθεκτικά, φιλικά με το δέρμα και σε προσιτές τιμές.
Με γνώμονα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, επιλέγουμε συσκευασίες από ανακυκλωμένα υλικά, ώστε ο δέκτης να μπορεί να ανακυκλώσει ή να επαναχρησιμοποιήσει όλα τα τεμάχια που τις συναποτελούν.

Τέλος, όλα τα μέταλλα που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των κοσμημάτων μας είναι απολύτως ανθεκτικά στη χρήση και στον χρόνο (πχ ατσάλι) και είναι χαρακτηρισμένα ως οικολογικά ή ανακυκλωμένα (ορείχαλκος, ασήμι).

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επενδύσεις που έχετε κάνει στην επιχείρησή σας και πώς αυτές επηρεάζουν την οικονομική σας απόδοση;

Στις σημαντικότερες επενδύσεις που έχουμε κάνει ως επιχείρηση, σίγουρα θα συμπεριλάμβανα την αγορά εργαστηριακού εξοπλισμού, που μας βοηθά στο να έχουμε πλήρη έλεγχο σε κάθε κομμάτι της παραγωγής των κοσμημάτων μας. Πέραν αυτού, εξαιρετικά σημαντική ως επένδυση θεωρώ και την πρακτική μαθητεία μου σε εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων, ένα βήμα που κόστισε κυρίως σε χρόνο, αλλά απέφερε θετικότατες αλλαγές σε ολόκληρη τη δομή του brand και πολύ μεγαλύτερη σιγουριά σε εμένα την ίδια, ως designer και κατασκευάστρια κοσμημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Weekly

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες ή προκλήσεις που αντιμετωπίσατε κατά την αρχική φάση λειτουργίας της εταιρείας; Πώς τις λύσατε;

Η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίσαμε κατά την έναρξη της επιχείρησης ήταν η χρονική πλοήγηση άλλων εδραιωμένων brands, που είχαν ήδη χτίσει όνομα στην αγορά. Αυτό το ξεπερνάμε σιγά σιγά, χαράζοντας το δικό μας ξεχωριστό μονοπάτι στον χώρο της μόδας, αλλά πάντα με σεβασμό προς τον ανταγωνισμό. Μία ακόμη δυσκολία ήταν προφανώς η διαχείριση των οικονομικών μας (σφάλμα στο οποίο θεωρώ πως όλα ενδίδουμε τον πρώτο καιρό), κάτι που εν τέλει ξεπεράστηκε εμπειρικά και με σωστή ιεράρχηση των αναγκών του brand. Πλέον προγραμματίζουμε με προσοχή τις κινήσεις μας και πράττουμε αναλόγως.

Τι θα θέλατε ή τι θα προτείνατε να αλλάξει στο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα;

Το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας είναι εμφανώς αρκετά αναστατωμένο, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Αυτό που θα θέλαμε να προτείνουμε ως συμμετέχοντες στη γενικότερη επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι προφανώς η χαμηλότερη φορολογία (κατ’ αναλογία των ευρωπαϊκών standards), αλλά και η ισχύς ευνοϊκότερων όρων στα επιχειρηματικά δάνεια, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερο κεφάλαιο κίνησης, κι ως εκ τούτου, για μεγαλύτερες επενδύσεις. Τέλος, θα ήταν πολύ χρήσιμο να αυξηθούν οι επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό την ομαλότερη λειτουργία των επιχειρήσεων, ειδικά στα πρώτα στάδια της ίδρυσής τους.

 Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον της επιχείρησής σας;

Στα σχέδιά μας για το μέλλον περιλαμβάνεται άνοιγμα στη φυσική αγορά, δηλαδή η ίδρυση ενός φυσικού καταστήματος, ώστε το Lyxnari να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα και να είναι προσβάσιμο και σε δυνητικούς πελάτες που προτιμούν το physical shopping. Με αυτόν τον τρόπο επίσης, επιθυμούμε να προσφέρουμε στο κοινό μας μια νέα εμπειρία ηρεμίας, simple & slow living και έναν εναλλακτικό και ποιοτικό τρόπο ζωής! Φυσικά όλα αυτά ήδη πρεσβεύονται και μέσω των κοσμημάτων μας, αλλά και των καναλιών μας στα Social. Θα μας βρείτε στο Instagram ως @lyxnari_bijoux !

Keywords
Αναζητήσεις
i--myrini-mavroeidi-mas-systinei-to-lyxnari-bijoux-kai-mas-myei-ston-kosmo-tou-cheiropoiiton-kosmimaton.htm
Τυχαία Θέματα