Με την κοινωνία

Είκοσι μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει το παιχνίδι της προεκλογικής περιόδου πάνω του. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλίες, θα συναντήσει νέους ανθρώπους, επιχειρηματίες και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Του Γιάννη Ντσούνου

Παρόμοιες προεκλογικές εξορμήσεις έχουν προγραμματιστεί και για τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και για βουλευτές, οι οποίοι καλούνται να συστρατευτούν ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, που σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,

θα έχει πολλά και σημαντικά πολιτικά μηνύματα για το εσωτερικό της χώρας.

Την ίδια ώρα όμως που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση ενόψει των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει και τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι η ΝΔ θα καταγράψει και σε αυτήν την αναμέτρηση μια άνετη νίκη. Αυτήν ακριβώς την άνετη νίκη που καταγράφουν δημοσκοπήσεις θέλει να ξορκίσει ο πρωθυπουργός και μάλιστα κινούμενος σε δύο άξονες.

Ο κίνδυνος της χαλαρής ψήφου

Από τη μία θα πρέπει να πείσει τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και, επίσης, να μην ψηφίσουν με χαλαρό τρόπο, νομίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταγράψει μία ευρεία νίκη, ενώ από την άλλη πρέπει να πείσει βουλευτές και στελέχη να συμμετέχουν με το 100% των δυνάμεών τους στην προεκλογική εκστρατεία, η οποία μετρά λιγότερες από 20 μέρες διαρκείας. Σε ό,τι αφορά στους ψηφοφόρους ο πρωθυπουργός σε κάθε του δημόσια εμφάνιση επιμένει να λέει ότι η χαλαρή ψήφος ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στη σταθερότητα της χώρας, αφού αν οι πολίτες δεν επαναβεβαιώσουν την ισχυρή θέση στην οποία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, αυτό ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς στο κυβερνητικό έργο, αλλά και αμφισβήτηση του κυβερνώντος κόμματος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συστράτευση στον αγώνα

Σε ό,τι αφορά στα στελέχη και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι συνομιλητές του πρωθυπουργού είναι κατηγορηματικοί αναφορικά με το μέλλον όσων δεν συμμετάσχουν ενεργά στις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου. Οι υπουργοί που έχουν χρεωθεί τις περιφέρειες της χώρας καλούνται να βρεθούν σε αυτές και να συνομιλήσουν με την κοινωνία και τους πολίτες, οι δε βουλευτές και τα στελέχη καλούνται είτε μέσω δημοσίων εμφανίσεων σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα, είτε μέσω ομιλιών τους να βρεθούν κοντά στην κοινωνία και αφενός να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο και τις δράσεις της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες, αφετέρου να ενισχύσουν τα λόγια του πρωθυπουργού περί μη χαλαρής ψήφου, περί αναγκαιότητας συνέχισης στην σταθερότητα της χώρας και να επισημάνουν στους ψηφοφόρους τα προβλήματα που θα επιφέρει ένα χαμηλό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές.

Ωστόσο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν μία ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που ικανοποιεί το στρατόπεδο της Πειραιώς. Γι’ αυτό τον λόγο οι αναφορές στις δημοσκοπήσεις από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό θα είναι στη γραμμή ότι απλά επιβεβαιώνονται το μέχρι στιγμής κυβερνητικό έργο, οι μελλοντικές δράσεις που έχουν ανακοινωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και η άποψη ότι η σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στην Ευρώπη επιτυγχάνεται όσο η ΝΔ έχει ισχυρή λαϊκή εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας και για την εκπροσώπησή της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Με την κοινωνία,