Ιντερπόλ: Αντιεξουσιαστές από έδαφος της Ρωσίας έστειλαν το email στα σχολεία

Έφθασαν στην Αστυνομία οι πρώτες πληροφορίες από την Ιντερπόλ, όπως αποκαλύπτει το ΣΙΓΜΑ. Ο διακρατικός οργανισμός θεωρεί ότι, πίσω από το απειλητικό μήνυμα, που ταρακούνησε όλα τα σχολεία της Κύπρου, κρύβονται αντιεξουσιαστές που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση του ΣΙΓΜΑ,

η Ιντερπόλ ανταποκρίθηκε στο αίτημα συνδρομής από την κυπριακή Αστυνομία, στέλνοντας τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει σε σχέση με το προφίλ των αποστολέα του απειλητικού μηνύματος που στάληκε τα ξημερώματα σε όλα τα δημόσια σχολεία, των οποίων τα emails είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Παιδείας.

Βάσει της πληροφόρησης από καλά ενημερωμένη πηγή, η Ιντερπόλ θεωρεί πως οι δράστες είναι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσίας, δηλαδή,  δεν είναι κατ' ανάγκη Ρώσοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ιντερπόλ, το ίδιο ακριβώς μήνυμα, με το ίδιο περιεχόμενο, εστάλη σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στις 7 του μηνός.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΝ για το απειλητικό email- «Ικανοποίηση για την ομαλή κατάληξη»

Είναι δύσκολο έως εξαιρετικά δύσκολο να βρουν οι Αρχές ακριβώς τα πρόσωπα, όπως ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ άλλη πηγή, η οποία έχει εμπειρία σε παρόμοιες υποθέσεις. Αυτοί που στέλνουν τέτοια μηνύματα, παίζουν στα χέρια τους την τεχνολογία και ξέρουν να κρύβονται. Βεβαίως η πληροφόρηση από την Ιντερπόλ, αν ευσταθεί δίνει μια κατεύθυνση τουλάχιστον στις έρευνες, που διενεργούν μέλη της Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αυτό που τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα είναι πρωτόκολλο που αφορά περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για τρομοκρατία και σεισμούς. Από πλευράς, Υπουργού Δικαιοσύνης δόθηκαν οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας να ξεκινήσουμε αμέσως οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με προτεραιότητα τα πιο μεγάλα σχολεία, πληθυσμιακά, προτού καν έρθει ο πλήρης κατάλογος. Ενδεικτικό το γεγονός πως μέχρι τις έντεκα το μεσημέρι είχαν ήδη ερευνηθεί εκατοντάδες σχολεία.

Διαβάστε επίσης: Οργή πατέρα για το απειλητικό email – «Παίζετε με την ψυχή των παιδιών μας»

Από τα γεγονότα, προκύπτει ξεκάθαρα πως δεν εκκενώθηκαν όλες οι τάξεις, όπως προνοεί το πρωτόκολλο, αφού οι τελειόφοιτοι για παράδειγμα, έγραφαν εξετάσεις, την ώρα που οι δευτεροετείς και πρωτοετείς βρίσκονταν στην αυλή,  για λόγους ασφαλείας. Είμαστε σοβαροί;

Η εκκένωση σχολείων έγινε αλά καρτ λες και οι τελειόφοιτοι είναι αλεξίσφαιροι. Λες και οι εξετάσεις είναι πιο σημαντικές για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, από την ίδια τους τη ζωή.

Η έλλειψη συντονισμού δεν φαίνεται μόνο από το θέμα της εκκένωσης, αλλά και από την πτυχή της ενημέρωσης των γονέων, οι οποίοι μέχρι να διαφανεί πως τα σχολεία ήταν ελεύθερα από βόμβες, τους έχασαν μερικές δεκαετίες από τη ζωή τους, αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους. Γίνεται κάποια σχολεία να ενημερώνουν τους γονείς και κάποια να μην ενημερώνουν; Και να το μαθαίνουν από τα μέσα ενημέρωσης ή από το στόμα σε στόμα. Εγώ προσωπικά δέχθηκε τηλεφώνημα από πολίτη που του είπε άλλος ότι η Αστυνομία βρήκε βόμβα σε σχολείο, ενδεικτικό της παραπληροφόρησης.

Οι χειρισμοί αυτοί προφανώς θα απασχολήσουν την Υπουργό Παιδείας, με την επιστροφή της από το εξωτερικό, γιατί την επόμενη φορά που μπορεί να ξεσπάσει ή όποια κρίση, μπορεί να μην είμαστε το ίδιο τυχεροί.

Διαβάστε επίσης: ΦΩΤΟ: Ιδού το απειλητικό email που στάλθηκε στα σχολεία

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιντερπόλ, Αντιεξουσιαστές, Ρωσίας,interpol, antiexousiastes, rosias