Roland Garros: Κλήρωσε για Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου (draw)

Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έμαθαν τις πρώτες αντιπάλους τους στα προκριματικά του Roland Garros, μετά από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στο Παρίσι. 

Στον 1ο προκριματικό γύρο η Παπαμιχαήλ (Νο231) θα αντιμετωπίσει την 22χρονη Ουκρανή και Νο121 του κόσμου (πρώην Νο105), Ντάρια Σνίγκουρ, η οποία θα αγωνιστεί για 4η φορά σε προκριματική φάση στο Roland Garros,

ωστόσο σε καμία από αυτές δεν έχει καταφέρει να σημειώσει νίκη και να βρεθεί στον 2ο γύρο. 

Χωρίς νίκη στη διοργάνωση είναι όμως και η 31χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία θα συμμετάσχει για 3η φορά έχοντας ηττηθεί τις προηγούμενες δύο από την Βελγίδα Ισαλίν Μποναβεντούρ (2022) και την Γιαπωνέζα Μογιούκα Ουτσιγίμα. 

Σε περίπτωση που η Παπαμιχαήλ, που έχει ρεκόρ 10-11 κόντρα σε Ουκρανές, σημειώσει τη πρώτη νίκη στην καριέρα της στο γαλλικό όπεν και περάσει στην επόμενη φάση, θα αντιμετωπίσει είτε την Αυστραλή και Νο195 του κόσμου, Ντέστανι Αϊάβα, είτε την αριστερόχειρα Ρωσίδα Οκσάνα Σελεχμέτεβα. 

Από την πλευρά της η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου θα κάνει πρεμιέρα κόντρα στην Νο6 του προκριματικού ταμπλό και Νο106 του κόσμου την Αμερικανίδα, Χέιλι Μπάμπτιστ, η οποία το 2021 είχε φτάσει μέχρι τον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό αποκλείοντας στον 1ο γύρο την Άννα Μπλίνκοβα και “ζορίζοντας” στον 2ο την Γέλενα Οσταπένκο, ενώ πέρσι πέρασε ξανά στο κυρίως ταμπλό για να μείνει εκτός από τον 1ο γύρο όπου και εγκατέλειψε στο 1ο set στην αναμέτρηση με την Άννα Καλίνινα. 

Η Γραμματικόπουλου (Νο205), στην 6η συμμετοχή της σε προκριματική φάση στο Roland Garros θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι και το 2022 όπου είχε περάσει στο κυρίως ταμπλό για πρώτη φορά στην καριέρα της, όπου ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Ντάρια Σάβιλ. 

Σε περίπτωση πρόκρισης η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα παίξει είτε με την Αυστριακή και Νο249 του κόσμου, Σίνια Κράους, είτε με την Αμερικανίδα (Νο142) Ελίζαμπεθ Μάντλικ.

The post Roland Garros: Κλήρωσε για Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου (draw) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Roland Garros, Κλήρωσε, Παπαμιχαήλ, Γραμματικοπούλου,Roland Garros, klirose, papamichail, grammatikopoulou