Τα δύο πρόσωπα του καιρού: Συννεφιά στη Βόρεια Ελλάδα, 32άρια στην Κρήτη - «Κύματα» θερμικών εξάρσεων έως την Τετάρτη

09:26 17/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Δύο «πρόσωπα» αναμένεται να έχει ο καιρός από σήμερα, Παρασκευή (17.05.24) έως και την επόμενη εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά την ασυνήθιστη ζέστη για την εποχή σε ορισμένες περιοχές της χώρας και την αφρικανική σκόνη. «Κύματα» θερμικών εξάρσεων θα φέρουν ακόμη και 35άρια. 

Στα… δύο θα χωριστεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς άλλον καιρό θα έχει η Βόρεια Ελλάδα και άλλον η Δυτική, όπου η ζέστη θα κινηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά, δύο θερμικές εξάρσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, η πρώτη από σήμερα και η δεύτερη από την ερχόμενη Τρίτη (21.05.24).

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κολυδάς, ο καιρός θα είναι διαφορετικός και θα χωρίζει τη χώρα στα δύο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, καθώς η Βόρεια Ελλάδα δεν θα καταλάβει σχεδόν τίποτε από ζέστη, όπου θα έχουμε παροδικά φαινόμενα και αυξημένη συννεφιά. Στα δυτικά και τα νότια (κυρίως Πελοπόννησο και Κρήτη) η ζέστη όμως θα είναι αισθητή».

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, υπάρχουν δύο θερμικές εξάρσεις η πρώτη Παρασκευή και Σάββατο και η δεύτερη, λίγο αργότερα την Τρίτη και Τετάρτη. Όπως τονίζει ο ίδιος, η δεύτερη ίσως φανεί για λίγο σε ορισμένες περιοχές και στα βόρεια την Τρίτη.   

 

«Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά, αλλά ας μη μας παραξενεύει αν μια περιοχή τη μια μέρα έχει 30 βαθμούς (με αύρα) και την επομένη (π.χ. με δυτικό καταβατικό άνεμο) 34 με 35», σημειώνει. 

«Η σχετική υγρασία θα είναι κάπως αυξημένη, αλλά δεν θα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική . Άλλωστε με τις θερμοκρασίες που αναφέρουμε στις προγνώσεις 32 με 34 και τοπικά (κυρίως στην Κρήτη) 34 με 36 βαθμούς, δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως τιμές “καύσωνα”», επισημαίνει.

To άρθρο Τα δύο πρόσωπα του καιρού: Συννεφιά στη Βόρεια Ελλάδα, 32άρια στην Κρήτη - «Κύματα» θερμικών εξάρσεων έως την Τετάρτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα