Αποπνικτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης, υγρασίας και ζέστης - Οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών

07:03 17/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Σε άνοδο θα βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή (17.5.2024) η θερμοκρασία, ενώ σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη και την υγρασία που επικρατεί δημιουργείται ένα αποπνικτικό κοκτέιλ στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 32 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι μετεωρολογικές

συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο τις επόμενες μέρες: 

«Η θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 23/5 με μια μόνο ματιά! Η αυξημένη υγρασία, η θολούρα στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν το Σ/κυριο στα ορεινά και τα βόρεια!

Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση!

Mε εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

To άρθρο Αποπνικτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης, υγρασίας και ζέστης - Οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα