Mercedes-Benz: Αναπροσαρμογή στα μεγάλα ηλεκτρικά

11:16 15/5/2024 - Πηγή: Caroto
Η Mercedes-Benz αναδιαμορφώνει την προσέγγισή της στα ηλεκτρικά οχήματα, ανακοινώνοντας τη μείωση των επενδύσεών της στην ανάπτυξη πλατφόρμας ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ακύρωση της πλατφόρμας MB.EA Large, που είχε προγραμματιστεί για το 2028 και επρόκειτο να υποστηρίξει τα μοντέλα EQE και EQS, αποτελεί αντίδραση στα απογοητευτικά στοιχεία πωλήσεων των υφιστάμενων μοντέλων.

Ανακαλύπτοντας τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων που ανέρχεται μεταξύ 4 και 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση

της πλατφόρμας EVA2, η οποία σήμερα υποστηρίζει τα μοντέλα EQE και EQS.

Η αναβαθμισμένη EVA2 θα διαθέτει τεχνολογία φόρτισης 800V και αναβαθμισμένη τεχνολογία μπαταριών για μεγαλύτερη απόδοση.

Επιπλέον, η Mercedes-Benz έχει περιγράψει σχέδια για άλλες πλατφόρμες EV, όπως η MMA για κόμπακτ EV, η MB.AMG για σπορ αυτοκίνητα και η MB.VAN για επαγγελματικά αυτοκίνητα.

Η ακύρωση της πλατφόρμας MB.EA Large αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αναδιαμόρφωσης των στρατηγικών ανάπτυξης της εταιρείας.

Η πλατφόρμα MMA θα ενσωματώνει τόσο ηλεκτρικά όσο και συστήματα κίνησης εσωτερικής καύσης, ενώ η πλατφόρμα MB.AMG, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025, θα τροφοδοτήσει τα μελλοντικά μοντέλα του AMG GT 4-Door Coupé και τα σχετικά SUV.

Η Mercedes-Benz έχει μεταθέσει τον στόχο της για το μερίδιο πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο 50% έως το 2025 και στο 2030, αναθεωρώντας παράλληλα τα σχέδια για τις αποκλειστικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της αγοράς και τις εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Με αυτές τις αλλαγές, η Mercedes-Benz θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων που θα ικανοποιεί τις διάφορες ανάγκες της αγοράς, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να προσφέρει μοντέλα εσωτερικής καύσης μαζί με τα ηλεκτρικά.

The post Mercedes-Benz: Αναπροσαρμογή στα μεγάλα ηλεκτρικά appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα