Άρης: Όταν μπορείς να αντιδράς ακόμη κι σε αδιάφορα ματς είναι πολύτιμο

Ολικά μεταμορφωμένος προς το πολύ καλύτερο παρουσιάστηκε ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Λαμίας. Έτσι κατάφερε να το 2-0 με το οποίο έχανε στο πρώτο μέρος όντας πολύ κακός, να το μετατρέψει σε 4-2, σαρώνοντας τους γηπεδούχους.

Λες και οι παίκτες του Άκη Μάντζιου το γύρισαν σε…mode τελικού και από εκεί που φαινόταν οτι κάνουν αγγαρεία, ξαφνικά ήταν λες και έπαιζαν κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό!

ΟΚ ούτε κάνα θηρίο σκότωσαν οι κιτρινόμαυροι, ούτε το παιχνίδι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία.

Όμως ομάδα που ξέρει να βγάζει αντίδραση είναι πολύ σημαντικό. Και μάλιστα σε ένα ματς που ήταν αδιάφορη για εκείνη και που έπρεπε να προσέξει τραυματισμούς και κάρτες.

Και ο Άρης τέτοια αντίδραση την έχει βγάλει και σε άλλα παιχνίδια φέτος στα οποία δεν καιγόταν. Το έκανε στο 3-3 με την ΑΕΚ στο φινάλε της κανονικής περιόδου κι ενώ είχε μπροστά του στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Αρνήθηκε να χάσει.

Το έκανε με τον Ολυμπιακό στο 1-1 του Βικελίδης στα πλέι οφ όταν οι Πειραιώτες καίγονταν για το πρωτάθλημα και τελικά ο Θεός του πολέμου τους ψαλίδισε τις ελπίδες.

Το έκανε μέσα στη Λεωφόρο την επόμενη αγωνιστική όταν επίσης οι πράσινοι καίγονταν και ο Άρης πήρε μεγάλο διπλό «τελειώνοντας» από την διεκδίκηση του τίτλου και τον αντίπαλό του στον τελικό του Κυπέλλου.

Το έκανε φυσικά και απόψε (15/5) στη Λαμία, όπου η ομάδα του έβγαλε μια εξαιρετική αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, την οποία κανείς δεν περίμενε βάσει του πρώτου.

Έτσι μέσα και από όλα αυτά τα αποτελέσματα οι κιτρινόμαυροι έφτιαξαν την ψυχολογία τους και τη φόρμα τους ενόψει το μεγάλου τους στόχου.

Γενικότερα ο Άκης Μάντζιος δείχνει οτι διαχειρίζεται καλά το διάστημα αυτό ως τον τελικό. Δίνει το κίνητρο που πρέπει στους παίκτες του την κατάλληλη στιγμή, ανεβάζοντας τους ρυθμούς σε παιχνίδια που δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο.

Στην Λαμία είδαμε τέσσερα γκολ, τα τρία μέσα σε 13 λεπτά (από το 76′ έως το 89′) και με αναπληρωματικούς να «βγαίνουν» μπροστά. Ο Γιάννης Φετφατζίδης έδωσε πνοή περνώντας στη θέση του Μανού και με ενέργεια που θύμισε τον καλό εαυτό του πέτυχε γκολ ψυχολογίας.

Ο Βαλεντίνο Φατόρε με ασίστ και γκολ άρπαξε μία ακόμη ευκαιρία που έδωσε ο προπονητής του. Γενικότερα ο νεαρός Ισπανός όποτε έχει αγωνιστεί έχει καταφέρει να είναι από τουλάχιστον θετικός έως πολύ καλός όπως στη Λαμία. Στον Βόλο είχε παίξει στόπερ και ήταν κι εκεί στους διακριθέντες.

Και φυσικά ο Λορέν Μορόν που βρήκε δύο γκολ, «ζέστανε τις μηχανές του» ενόψει ΠΑΟΚ και τελικού του Κυπέλλου και πήρε σαφές προβάδισμα για τη μάχη του πρώτου σκόρερ της Super League.

Ο Άρης μπορεί και αντιδρά και αυτό είναι σημαντικό γιατί είναι πιθανό να του χρειαστεί στον τελικό 

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα