Σε υψηλό 11 ετών η τιμή για το ασήμι – Ισχυρά κέρδη και για τον χρυσό

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού σημείωσαν την Τετάρτη τον υψηλότερο διακανονισμό τους από το 2013, την ώρα που τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού έκλειναν με νέο  ράλι σε υψηλό άνω των τριών εβδομάδων, αφού τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ αποκάλυψαν επιβράδυνση του ρυθμού πληθωρισμού.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο σε επίπεδο μήνα – λιγότερο από την αύξηση 0,4% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση

της The Wall Street Journal, ενώ ο δομικός πληθωρισμός  αυξήθηκε κατά 0,3% – η μικρότερη αύξηση σε τέσσερις μήνες.

Η επιβράδυνση του πληθωρισμού έφερε ξανά αισιοδοξία για τη μείωση των επιτοκίων από τη FED, αποδυναμώνοντα το δολάριο και μειώνοντας τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, κάτι που ενίσχυσε τα πολύτιμα μέταλλα.

Έτσι το ασήμι  Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 1,03 δολάρια ή 3,6%, για να διαμορφωθεί στα 29,73 δολάρια η ουγγιά στο Comex, το υψηλότερο σημείο για πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 15 Φεβρουαρίου 2013, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data, με τους αναλυτές να βλέπουν συνέχεια στο ράλι, πάνω από τα 30 δολάρια.

Ο χρυσός, εν τω μεταξύ, είδε το συμβόλαιό του παράδοσης Ιουνίου να προσθέτει 35 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθεί στα 2.394,90 δολάρια η ουγγιά, το υψηλότερο πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 19 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για Brent και WTI μετά τη νέα μείωση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Keywords
Αναζητήσεις
se-ypsilo-11-eton-i-timi-gia-to-asimi--ischyra-kerdi-kai-gia-ton-chryso.htm
Τυχαία Θέματα
– Ισχυρά,– ischyra