Nέα έκδοση Alfa Romeo Giulia και Stelvio (video)!

Αποτίνουν φόρο τιμής στην πρώτη θέση που κατέκτησε η Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport στον αγώνα Mille Miglia του 1928.

Οι συλλεκτικές Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport

πηγαίνουν ακόμα παραπέρα το σπορ ιδεώδες που η μάρκα υποστηρίζει με συνέπεια από το 1923. Συνολικά μόνο 450 αυτοκίνητα θα διατεθούν σε ολόκληρο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 275 θα είναι Giulia και τα 175 Stelvio.

Η αποστολή τους δεν είναι άλλη από τη συνέχιση του σύγχρονου θρύλου που έχουν δημιουργήσει, μέσω της ανεπανάληπτης εμπειρίας που προσφέρουν στον οδηγό. Η τεχνολογία τους είναι κορυφαία σε κάθε τομέα, όπως αποδεικνύει εκτός των άλλων η χρήση ανθρακονημάτων στον κεντρικό άξονα μετάδοσης, το καπό, το πίσω σπόιλερ, την οροφή της Giulia και τα μαρσπιέ. Επιπρόσθετα, εκτεταμένη χρήση αλουμινίου έχει γίνει στον κινητήρα και την ανάρτηση με σκοπό το χαμηλό βάρος και την ιδανική κατανομή του.

Για τη διαφοροποίησή της, η σειρά Super Sport κοσμείται από πράσινο τετράφυλλο τριφύλλι σε μαύρο αντί για λευκό φόντο, έχοντας επιπλέον καπάκια καθρεφτών με φινίρισμα ανθρακονήματος, σκούρες ζάντες -19” για την Giulia και 21” για τη Stelvio– καθώς και μαύρες δαγκάνες φρένων. Το κερασάκι είναι βέβαια οι στάνταρ εξατμίσεις της Akrapovič που φροντίζουν όχι μόνο για την αισθητική αλλά και την ακουστική διαφοροποίηση της συγκεκριμένης έκδοσης.

Στην καμπίνα αυτό που ξεχωρίζει είναι οι κόκκινες τρισδιάστατα εκτυπωμένες ενθέσεις από ανθρακόνημα στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τις πόρτες, καθώς και το κόκκινο logo “Super Sport” στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων. Ακριβώς από κάτω του υπάρχει ο σειριακός αριθμός του κάθε αυτοκινήτου.

Η Stelvio Super Sport είναι διαθέσιμη στο Rosso Etna κόκκινο χρώμα τριπλής επίστρωσης καθώς και στο μεταλλικό μαύρο Nero Vulcano, ενώ για την Giulia στην παλέτα προστίθεται το λευκό Bianco Alfa. Συλλεκτική και όπως πάντα συγκλονιστική στην οδήγηση, η νέα ειδική έκδοση των Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport αποτίνει φόρο τιμής στην νίκη που πέτυχε το 1928 η 6C 1500 Super Sport στο Mille Miglia. Οι Giuseppe Campari και Giulio Ramponi τερμάτισαν στην πρώτη θέση, ολοκληρώνοντας τη μαραθώνια διαδρομή των 1.621 km σε 19 ώρες, 14 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα. Είναι κάτι που μεταφράζεται σε μέση ταχύτητα 84,128 km/h, στοιχείο ακόμα πιο εντυπωσιακό με δεδομένο ότι η τελική του αυτοκινήτου ήταν 155 km/h.

Η Super Sport ήταν η κορυφαία εκδοχή της 6C 1500 και με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα “fixed-head” απέδιδε 84 HP, όταν η ισχύς της βασικής μορφής της μονάδας των 1.487 cc ήταν 44 HP. Συνολικά έξι αυτοκίνητα πήραν εκκίνηση στο 2ο Mille Miglia, με τη συγκεκριμένη νίκη να εγκαινιάζει ένα ρεκόρ 11 διαδοχικών ετών που δεν καταρρίφθηκε ποτέ.

https://www.mononews.gr/wp-content/uploads/2024/05/240515220945_QuadrifoglioSupersprt-Clip.mp4

Keywords
Αναζητήσεις
nea-ekdosi-alfa-romeo-giulia-kai-stelvio-video.htm
Τυχαία Θέματα
Nέα, Alfa Romeo Giulia, Stelvio,Nea, Alfa Romeo Giulia, Stelvio