Τρολάροντας τον κ.Μητσοτάκη! Η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας του θυμίζει ότι είναι ενάντια στις Πρέσπες!

Το θέατρο και οι πατριωτικές κορώνες δεν αρκούν πλέον για να δώσουν διέξοδο στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ζήτημα των Πρεσπών. Δύο χρόνια ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και πέντε ως πρωθυπουργός κοροϊδεύει πρώτα απ΄ όλα τους πιστούς του ψηφοφόρους με το θέμα της συμφωνίας για την οποία ήταν απολύτως ενήμερος. Επιπλέον βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα της χώρας, απέφυγε συστηματικά να περάσει από τη Βουλή ακόμη και το μνημόνιο

που είχε να κάνει με την άμυνα ,μέσω του οποίου η Ελλάδα αποκτούσε μεγάλο πλεονέκτημα.

Ο κ.Μητσοτάκης βρίσκεται σε αδιέξοδο και επιμένει στο λάθος ,την ίδια ώρα που ακόμη και τα αδύναμα Σκόπια τον…τρολάρουν! Ο νέος πρωθυπουργός Κρίστιαν Μιτσόσκι αναφέρει πως αποτελεί συνταγματικό του δικαίωμα να αποκαλεί τη Βόρεια Μακεδονία όπως ο ίδιος επιθυμεί και προσθέτει: «Περίμενα ο νότιος γείτονάς μας να μας συγχαρεί. Αντ’ αυτού δυστυχώς μας έδειξαν τα πολιτικά τους «μπράτσα». Δεν περιμένω οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να βασίζονται στα πολιτικά «μπράτσα»», όπως σημειώνει.

Μεταξύ άλλων καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις επιθέσεις προς τη χώρα του και εάν έχει πρόβλημα να πάει στο δικαστήριο της Χάγης.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως είναι συνταγματικό του δικαίωμα να αποκαλεί την χώρα του όπως θέλει και κανένας δεν θα του επιβάλλει κάτι διαφορετικό.

Σημειώνει δε, ότι το VMRO δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.

Εκτιμά επίσης  «ότι ως κόμμα (VMRO) αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν την άποψή τους σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αρέσει ούτε σε εμάς ούτε σε εκείνους αυτή η συμφωνία…

…Δυστυχώς, μεγάλο μέρος της συμφωνίας των Πρεσπών εφαρμόστηκε εδώ, στη Μακεδονία, και από ό,τι μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει με τον νότιο γείτονά μας, τα βασικά τρία πράγματα που έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει, δυστυχώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Όμως δεν θα μπούμε σε (σσ αυτό)… Θα καλωσορίσουμε τις καλές γειτονικές σχέσεις και αναμένω το συντομότερο να συναντήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και να συζητήσουμε την μελλοντική μας συνεργασία σχετικά με τον τουρισμό, την οικονομία, την εκπαίδευση κλπ».

Τι λέει ο κ.Μητσοτάκης για όλα αυτά;

Συνεχίζει να κοροϊδεύει:

«Προειδοποίησα τη νέα κυβέρνηση στη γειτονική χώρα ότι οποιαδήποτε απόκλιση από την εφαρμογή της συμφωνίας είναι βέβαιο ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες στις δικές μας σχέσεις αλλά και στο δρόμο της Β. Μακεδονίας προς την Ευρώπη. Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταθέσει τα τρία σχετικά μνημόνια στη Βουλή, τώρα που βλέπαμε να εκτυλίσσεται αυτό που υποπτευόμασταν τόσο καιρό, πρέπει εμείς να κυρώσουμε τα μνημόνια και να απεμπολήσουμε αυτό το διαπραγματευτικό όπλο; Είναι μία πράξη που πραγματικά αγγίζει τα όρια του παραλογισμού. Εμείς δεν θα κυρώσουμε την συμφωνία, όσο δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι η άλλη πλευρά συμμορφώνεται με όλες τις πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η θέση μας δικαιώθηκε απόλυτα»

The post Τρολάροντας τον κ.Μητσοτάκη! Η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας του θυμίζει ότι είναι ενάντια στις Πρέσπες! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρολάροντας, Μητσοτάκη, Βόρειας Μακεδονίας, Πρέσπες,trolarontas, mitsotaki, voreias makedonias, prespes