Ποιος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας; Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ρ.Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο παραμένει στο χειρουργείο όπου υποβάλλεται σε επέμβαση και η κατάστασή του είναι «εξαιρετικά σοβαρή», είπε πριν από λίγη ώρα σε δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Κάλινακ.

Οι αρχές θεωρούν ότι ο ένοπλος που πυροβόλησε σήμερα τον Ρόμπερτ Φίτσο είχε πολιτικά κίνητρα, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, ο Ματούς Σουτάι Έστοκ.

71χρονος ο φερόμενος ως δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο - Άγνωστο το κίνητρό του - Δηλώσεις του γιου

του

Σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο είναι ένας 71χρονος άνδρας.

Από επίσημα χείλη η πρόεδρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα δήλωσε ότι το άτομο που πυροβόλησε τον Σλοβάκο πρωθυπουργό συνελήφθη από την αστυνομία.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το κίνητρο του φερόμενου δράστη.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters και μη επαληθευμένα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον Φίτσο να βγαίνει από ένα κτιρίο και να κατευθύνεται για να χαιρετήσει και να ανταλλάξει χειραψίες με ένα πλήθος κόσμου που τον περίμενε. Ξαφνικά στο βίντεο ακούγονται πυροβολισμοί και τους σωματοφύλακες του Φίτσο να ορμούν πάνω σε έναν άνδρα.

Σε ένα άλλο βίντεο δυνάμεις ασφαλείας και αστυνομικοί φαίνονται να έχουν ρίξει έναν άνδρα στο έδαφος.

Το ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης Aktuality.sk ανέφερε ότι ο δράστης είναι ένας 71χρονος άνδρας και ανέφερε ότι ο γιος του είπε ότι ο πατέρας του είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Το Aktuality.sk δεν κατονόμασε κανέναν από τους δύο άνδρες.

«Δεν έχω ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου, τι σχεδίαζε, τι συνέβη», ανέφερε ο γιος του δράστη, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός TA3 ανέφερε ότι έπεσαν τέσσερις πυροβολισμοί και ότι ο πρωθυπουργός χτυπήθηκε στην κοιλιακή χώρα. Άλλα μμε ανέφεραν ότι ο Φίτσο δέχθηκε τρεις σφαίρες, μια κοιλιακή χώρα και δύο στα χέρια του.

Ο Πούτιν καταγγέλλει ένα "ειδεχθές έγκλημα" μετά την επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε σήμερα ένα "ειδεχθές έγκλημα" μετά την επίθεση κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες που δέχθηκε.

"Με αγανάκτηση έμαθα για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρόμπερτ Φίτσο, του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Σλοβακίας. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Γνωρίζω τον Ρόμπερτ Φίτσο ως έναν γενναίο και αποφασιστικό άνδρα. Ελπίζω ότι τα χαρακτηριστικά του αυτά θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση", έγραψε ο Πούτιν σε τηλεγράφημα που έστειλε στην Σλοβάκα ομόλογό του Ζουζάνα Τσαπούτοβα και το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Μπρατισλάβα καταδίκασε την επίθεση με πυροβολισμούς σήμερα κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας.

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την πράξη βίας και εκφράζω την πεποίθησή μου για την ανάγκη να τιμωρηθούν οι δράστες", δήλωσε ο 'Ιγκορ Μπράτσικοφ σε επιστολή προς τον Φίτσο, την οποία η ρωσική πρεσβεία ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook.

Ο  Μπάιντεν καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρόμπερτ Φίτσο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο και δήλωσε ότι η αμερικανική πρεσβεία στη Σλοβακία είναι έτοιμη να βοηθήσει την κυβέρνηση στην Μπρατισλάβα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Θορυβήθηκα ακούγοντας αναφορές για μια επίθεση στον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο», είπε ο Μπάιντεν. «Καταδικάζουμε αυτή τη φρικιαστική πράξη βίας. Η πρεσβεία μας βρίσκεται σε στενή επαφή με την κυβέρνηση της Σλοβακίας και είναι έτοιμη να βοηθήσει».

The post Ποιος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας; Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ρ.Φίτσο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιος, Σλοβακίας, Ρ Φίτσο,poios, slovakias, r fitso