Στη Λισαβώνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

16:42 15/5/2024 - Πηγή: dogma

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υπεδέχθη στο αεροδρόμιο ο οικείος ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων, με συνεργάτες της Μητροπόλεως, οι οποίοι θα συνεπικουρούν τον Πατριάρχη κατά την εκεί παραμονή του, ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στην Πορτογαλία κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος και η Υπεύθυνη Πρωτοκόλλου του KAICIID.

Στο κατάλυμα, τον Παναγιώτατο υπεδέχθη ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πορτογαλία κ. Ελπιδοφόρος Οικονόμου.

Κατόπιν, η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης, με την τιμία

συνοδεία Του, μετέβη στο Σεμινάριο Maior de Cristo Rei dos Olivais, όπoυ και υπαντήθη υπό του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχου Λισαβώνας Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ruis I και του Βοηθού Επισκόπου του.

Ακολούθησε ιδιαιτέρα συνάντηση των δύο συνοδειών και έπειτα μετέβησαν όλοι στο αμφιθέατρο του Σεμιναρίου, όπου ο Πατριάρχης Λισαβώνας προσεφώνησε καταλλήλως τη σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας ενώπιον του Ιερατικού Συμβουλίου (Consiglio Presbytrao) και σπουδαστών του εν λόγω Σεμιναρίου. Ο Παναγιώτατος αντιφώνησε και ομίλησε διδακτικά και εγκάρδια καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

Μετά το πέρας της συνάξεως, η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης ξεναγήθηκε στους χώρους του Σεμιναρίου, ενώ ακολούθησε γεύμα προς τιμήν Του, μετεχούσης της Πατριαρχικής συνοδείας, του Ιερατικού Συμβουλίου και υποψηφίων κληρικών, σπουδαστών του Σεμιναρίου.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, ο Πρέσβυς της Ελλάδος παρέθεσε δείπνο στον Παναγιώτατο και τη συνοδεία Του, στο οποίο παρεκάθησε και ο Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φωτό: Ελευθέριος Δακαλάκης / Ι. Μητρόπολη Ισπανίας και Πορτογαλίας

The post Στη Λισαβώνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λισαβώνα, Οικουμενικός Πατριάρχης,lisavona, oikoumenikos patriarchis