Οι ομογενείς Αγρινιώτες τίμησαν τον Άγιο Χριστόφορο στη Νέα Υόρκη

16:31 15/5/2024 - Πηγή: dogma

Ο Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου, τελέσθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Μπουγά, με καταγωγή από το Δοκίμι Αγρινίου και τον Ιερέα π. Κωνσταντίνο Κουμπούλα, με καταγωγή από την Μεσάριστα Μακρυνείας και κατόπιν έγινε μια μικρή δεξίωση που παρατέθηκε στην κοινοτική αίθουσα.

Ο Δημήτρης (Μίμης) Δρακόπουλος από τα Καλύβια Αγρινίου, που είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και η σύζυγός του Ειρήνη Δρακοπούλου η οποία είναι Πρόεδρος του μη-κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού Οργανισμού «Hope for Life (Ελπίδα για ζωή), μίλησαν για τον Σύλλογο

Αγρινιωτών και τις δράσεις του:

«Ο Σύλλογος Αγρίνιου και περιχώρων ιδρύθηκε το 1975 στην Αστόρια της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι ιδρυτές ήταν ο Βλάσης Κούρος, Γεώργιος Μανώλης, Ηρακλής Καραγιώργος, Νίκος Γαλατάς, Παντελής Παλιούρας, Κώστας Πλιούτας.

Με την πάροδο του χρόνου συγκεντρωθήκαν και άλλοι Αγρινιώτες όπου ο σύλλογος έχει φτάσει να έχει περίπου 80 καθιερωμένα μέλη .

Πρόεδρος του Συλλόγου και δραστήριο μέλος της ομογένειας είναι ο κ. Θεόδωρος Γαλατάς.

Ο Σύλλογος έκανε συγκεντρώσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως Χοροεσπερίδες, Παραδοσιακό πανηγύρι, κοπή Βασιλόπιτας, Αρτοκλασίες σε εορτές, όπου συμμετείχαν αρκετοί συμπατριώτες μας.

Μετά την πανδημία του κορωνοϊού αρκετά μέλη έφυγαν. Ο σύλλογος έχει έρθει σε κάποια παρακμή. Αλλά εμείς που μείναμε συνεχίζουμε. Είναι δύσκολο για τον σύλλογό μας καθότι δεν έρχονται άλλοι από Ελλάδα τώρα και η νοσταλγία δεν υπάρχει. Τα παιδιά μας έχουν μεγαλώσει, έχουν τις δικές τους παρέες και όσο πάμε και λιγοστεύουμε.

Πάρα ταύτα συνεχίζουμε την παράδοση με την καθιερωμένη βασιλόπιτα τον Ιανουάριο και την Αρτοκλασία που τελέσαμε την 8η Μαΐου που γιορτάσαμε εορτάζουμε τον πολιούχο της πόλεως Αγρίνιου τον Άγιο Χριστόφορο».

Τέλος να επισημαίνεται ότι, ο εν λόγω Σύλλογος Αγρινιωτών, είναι ένας από τους πιο δραστήριους φορείς της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, Αμερικής και Καναδά.

Η τέλεση Εσπερινού μετ΄Αρτοκλασίας στην Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Αστόρια
Στην φωτογραφία διακρίνονται μεταξύ άλλων από αριστερά: ο Θεόδωρος Γαλατάς, Πρόεδρος, ο Δημήτριος (Μίμης) Δρακοπούλος, Αντιπρόεδρος, ο Δημήτριος Παλιούρας, Ταμίας, ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Μπουγάς, και ο Ιερέας π. Κωνσταντίνος Κουμπούλας.
Πηγή: kalyvia.gr

The post Οι ομογενείς Αγρινιώτες τίμησαν τον Άγιο Χριστόφορο στη Νέα Υόρκη appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγρινιώτες, Άγιο Χριστόφορο, Υόρκη,agriniotes, agio christoforo, yorki