Λαμπρός πολυαρχιερατικός εσπερινός Αγίου Αχιλλίου

13:11 15/5/2024 - Πηγή: dogma

Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, προσκεκλημένοι  του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου μας μέχρι την Κεντρική πλατεία της πόλεως μας, παρουσία  των πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων του τόπου

μας, καθώς και χιλιάδων Λαρισαίων. Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, δια θερμών λόγων, αμέσως μετά τη δέηση και την ακολουθία της αρτοκλασίας, ευχαρίστησε πρωτίστως, τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες για την ευλογητή παρουσία τους, ενώ τόνισε την ανάγκη συνολικής και ομαδικής προσπάθειας για την ανόρθωση της Θεσσαλίας με την ευλογία του Αγίου μας και την ενότητα του Λαού μας.

Πλήθος πιστών Λαρισαίων μαζί με τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης και πολλούς  κληρικούς, που συρρέουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσεύχονται στον Άγιο Αχίλλιο και  προσκυνούν από χθες το απόγευμα, που άνοιξε η ιερά λάρνακα, τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Μυροβλύτου Αγίου μας.

The post Λαμπρός πολυαρχιερατικός εσπερινός Αγίου Αχιλλίου appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα