«Χαίρει Ἔχουσα, Ἡ Θεσσαλία…» – Πανηγυρικά τίμησε η Λάρισα τον προστάτη της Άγιο Αχίλλιο- Φωτο

13:06 15/5/2024 - Πηγή: dogma

Όλοι οι απανταχού της Οικουμένης Λαρισαίοι σήμερα, έχουν στραμμένο το μυαλό τους στο ναό του πολιούχου και προστάτου της Λαρίσης, του Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλύτου και Θαυματουργού. Ημέρα χαρμόσυνος για την Θεσσαλική πρωτεύουσα, ημέρα που όλοι οι πιστοί προσέρχονται ευλαβικά στον Άγιο τους για να ανάψουν ένα κεράκι και να καταθέσουν τα αιτήματα τους, ελπίζοντας στη βοήθεια του Αγίου μας, ο οποίος δεν εγκατέλειψε ποτέ αυτό τον ευλογημένο λαό.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια προεξάρχοντος του Σεβ.

Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τη διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας πώς τιμώντας τον Άγιο Αχίλλιο, εντρυφούμε στην εμπειρία της αγάπης, της ανάστασης, της υπέρβασης της σκληροκαρδίας, της ζώσας πίστης, στο μυστήριο της σχέσης με τον Χριστό, στο μυστήριο της Εκκλησίας. Κι αυτό σε μια εποχή όπου έχουμε χορτάσει από λόγια, έχουμε χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις, έχουμε χορτάσει από ατομοκεντρισμό, αλλά δεν έχουμε κοινωνία προσώπων, δεν έχουμε εύκολα νόημα ζωής που να υπερβαίνει το παρόν. Ο Άγιος Αχίλλιος παραμένει ο προστάτης του τόπου, της πόλης, των ανθρώπων, η ζώσα μαρτυρία τι προσφέρει η Εκκλησία και τι απάντηση δίνει στην ανάγκη μας για ζωή.

Μετά το πέρας της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία, και ο Ποιμενάρχης μας στη σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του και τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο μας και την πόλη μας, ενώ τίμησε για την πενηντακονταετή διακονία του, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Συκουρίου, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Γεώργιο Μπουρδούβαλη.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρωτίστως, τον Ποιμενάρχη μας για την τιμητική πρόσκληση να προεξάρχει των θρησκευτικών τελετών του πολιούχου της των Λαρισαίων Εκκλησίας, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου και στη πνευματική δύναμη που πρέπει να αντλεί από τη ζωή του ο κάθε Λαρισαίος.

Την πανήγυρη τίμησε με την παρουσία του, κατόπιν προσκλήσεως του Ποιμενάρχου μας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας κ. Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ενώ παρόντες ήταν και όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί Άρχοντες της Πόλεως και του Νομού, αποδίδοντας τον πρέποντα σεβασμό στην Εύηχο Σάλπιγγα της Εκκλησίας μας μαζί με πλήθη πιστών, τόσο από τη Λάρισα, όσο και από την ευρυτέρα περιοχή της Θεσσαλίας.

The post «Χαίρει Ἔχουσα, Ἡ Θεσσαλία…» – Πανηγυρικά τίμησε η Λάρισα τον προστάτη της Άγιο Αχίλλιο- Φωτο appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα