Δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της γνωριμίας τους με τη Βορέειο Βιβλιοθήκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια διοργανώνονται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία, με δωρεάν συμμετοχή για τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης, που έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικά ομαδικά παιχνίδια και κατασκευές, να καλλιεργήσουν

τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση για την προστασία του πλανήτη μας.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά θα πραγματοποιηθούν από τον Μάιο 2024 έως τον Φεβρουάριο  2025, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Σχεδιασμού και Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Βιώνω – Μαθαίνω – Δημιουργώ», με υπεύθυνη την κα Δάφνη Ποντικού.

Το πρώτο εκπαιδευτικό εργαστήριο στη Βορέειο Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00, με θέμα «Η Φύση μέσα από την Τέχνη». Με εργαλεία τα έργα σπουδαίων ζωγράφων και συγγραφέων τα παιδιά από 5 ετών και άνω θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να εκφραστούν δημιουργικά. Σκοπός τους είναι η δημιουργία ενός πίνακα ζωγραφικής, ο οποίος θα κρύβει τη δική του ιστορία, ή η εικαστική αποτύπωση ενός λογοτεχνικού κειμένου ή ποιήματος.

Αναλυτικά θα διεξαχθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά εργαστήρια, στη Βορέειο Βιβλιοθήκη:

Σάββατο 25 Μαΐου: Η φύση μέσα από την τέχνη.Σάββατο 15 Ιουνίου: Οι θησαυροί της Γης – Πετρώματα και Ορυκτά.Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου: Φθινοπωρινοί σελιδοδείκτες.Σάββατο 12 Οκτωβρίου: Φυσικές Καταστροφές. Ο πλανήτης μας.Σάββατο 19 Οκτωβρίου: Ψάχνοντας τα Ίχνη.Σάββατο 9 Νοεμβρίου: Η μαγεία του χαρτιού. Από την επαναχρησιμοποίηση στην ανακύκλωση.Σάββατο 23 Νοεμβρίου: Ταξίδι στον χρόνο των παιχνιδιών.Σάββατο 14 Δεκεμβρίου: Το κουτί των Χριστουγέννων.Σάββατο 18 Γενάρη: Junior Space Trip.Σάββατο 22 Φλεβάρη: Μάσκες από όλο τον κόσμο.

The post Δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δωρεάν, Βορέειο Βιβλιοθήκη,dorean, voreeio vivliothiki