Σεραφίνα Αβραμίδου, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ στο eirinika: «Αν αγαπάς τα ζώα, ψήφισε γι’ αυτά» (φωτό)

Σεραφίνα Αβραμίδου, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ στο eirinika: «Αν αγαπάς τα ζώα, ψήφισε γι’ αυτά» (φωτό)ggakisWed, 05/15/2024 - 13:05

Η Σεραφίνα Αβραμίδου, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, θεωρεί τον εαυτό της άτομο που δεν κάνει θόρυβο, χαμηλών τόνων προσωπικότητα, κάτι που δεν είναι... καλό όταν αναζητάς την αναγνωρισιμότητα και την ψήφο, όμως το έργο της «μιλά».

Έχει αφιερώσει τη ζωή της στα ζώα, ζει

με τους 3 υιοθετημένους σκύλους, τη Μαστίχα, τον Μίκυ και την Κλαίρη και στους στόχους της είναι οι πολιτικές για την προστασία των ζώων.

Να δούμε πρώτα τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τις απαντήσεις της:

Ευπρόσωπη εκπροσώπηση της χώρας με γνώση της φύσης της πρόκλησης, αφοσίωση και η εμπειρία σε ένα γνωστικό αντικείμενο σκληρή δουλειά.Οι πολιτικές για τα ζώα είναι εξίσου σημαντικές για τα ίδια, όσο και για τους ανθρώπους.Εκπροσωπώ την Ελλάδα στο Eurogroup for Animals στις Βρυξέλλες, ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων της Animal Action Greece.Να αναδείξω καλύτερα την ατζέντα και τις πολιτικές για τα δικαιώματα των ζώων.Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.Η Ευρώπη δεν είναι τέλεια. Αλλά όταν ένα σπίτι έχει προβλήματα, δεν το γκρεμίζεις. Το ανακαινίζεις.Είμαι μια χαμηλών τόνων προσωπικότητα. Δεν κάνω θόρυβο γύρω από τον εαυτό μου.Επειδή τα ζώα δεν ψηφίζουν, ας ψηφίσουμε εμείς για αυτά.

Πάμε να διαβάσουμε εδώ όλη την συνέντευξη της Σεραφίνας Αβραμίδου:

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

Μακάρι να υπήρχε περιγραφή καθηκόντων ή job description που λένε και τα γραφεία ευρέσεως εργασίας. Νομίζω ότι για θέσεις όπως αυτή του Ευρωβουλευτή, τρία είναι τα κριτήρια της επιτυχίας για την ευπρόσωπη εκπροσώπηση της χώρας. Το πρώτο είναι η γνώση της φύσης της πρόκλησης. Δηλαδή, πού πηγαίνει κανείς και τι θα κάνει εκεί. Το δεύτερο είναι η αφοσίωση και η εμπειρία σε ένα γνωστικό αντικείμενο ώστε να μπορεί κάποιος/α να ‘κουβαλήσει’ μια πολιτική άμεσα και αποτελεσματικά. Και το τρίτο είναι ασφαλώς αυτό που εξασφαλίζει την επιτυχία σε όλα, που δεν είναι άλλο από τη διάθεση για σκληρή δουλειά. Πέρα από το γεγονός ότι θα μπορούσε κάποιος/α να με επιλέξει εύκολα επειδή είμαι πρώτη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, νομίζω, ότι αν δει και το βιογραφικό μου, θα αντιληφθεί ότι δεν μου λείπει κάτι από αυτά.

Ποιο τομέα είστε έτοιμος να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Είναι γνωστό σε όσες και όσους με γνωρίζουν τόσο προσωπικά, όσο και μέσα από την επαγγελματική μου πορεία, το μότο μου ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αντικατοπτρίζεται στον τρόπο με τον οποίο φερόμαστε στα ζώα. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι πολιτικές για τα ζώα είναι εξίσου σημαντικές για τα ίδια, όσο και για τους ανθρώπους.

Η πραγματικά τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμμετέχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, νομίζω αντικατοπτρίζει αυτό που με συνέπεια έχω υπηρετήσει τα τελευταία 30 χρόνια: τον αγώνα για τη βελτίωση της ευζωίας των ζώων και την δημιουργία συνθηκών ενσυναίσθησης για τα δικαιώματά τους.

Ως εθελόντρια για σχεδόν 30 χρόνια αγωνίζομαι για τη βελτίωση της ευζωϊας των ζώων.

Από το 2016, ως εργαζόμενη στην Animal Action Greece, εκπροσωπώ την Ελλάδα στο Eurogroup for Animals στις Βρυξέλλες.

Ως Δημοτική Σύμβουλος και ως Εντεταλμένη Σύμβουλος για τα ζώα στο Δήμο Αθηναίων δημιουργήσαμε το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο, το «Καταφύγιο του Σωκράτη» ένα χώρο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων, 5 πάρκα για δεσποζόμενους σκύλους, ευρύ δίκτυο ταϊστρών, ποτιστρών, σπιτιών για αδέσποτες γάτες, μητρώο εθελοντών με περισσότερες από 1500 εγγραφές, ενώ έγιναν περισσότερες από 1.600 υιοθεσίες σκύλων και 250 γατών.

Επίσης, από το 2021 είμαι καθηγήτρια (pro bono) στο Zero Stray Academy, την πρώτη Ακαδημία που εκπαιδεύει τους δήμους της χώρας, για την πρόληψη και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η πολιτική ατζέντα για τα ζώα είναι τεράστια. Δεν είναι μόνο πώς φερόμαστε στα ζώα μας. Δεν είναι μόνο τα ζώα συντροφιάς. Είναι τα αδέσποτα. Είναι τα καταφύγια ζώων, και η δημιουργία πάρκων. Είναι η κακοποίηση των ζώων. Είναι το παράνομο εμπόριο. Είναι η χρήση ζώων για πειράματα. Είναι η προστασία των άγριων ζώων. Είναι οι όροι υγιούς εκτροφής για τα ζώα (θα θυμάστε το σκάνδαλο με τα κρεατάλευρα που προκάλεσε τη νόσο των τρελών αγελάδων). Είναι η προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά τους. Είναι οι όροι αναπαραγωγής τους. Και μιλάμε και για τα ζώα της θάλασσας, της γης, του αέρα. Όλα αυτά οφείλουμε να τα λάβουμε υπόψη μας στη διαμόρφωση της μελλοντικής σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα. Όλα αυτά περνάνε και από το Ευρωκοινοβούλιο.

Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο; Αν όχι, έχετε παρακολουθήσει ποτέ πως λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Έχω επισκεφτεί επανειλημμένως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχω καλή γνώση της λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και των οργάνων τους από πρώτο χέρι, και μάλιστα για το κομμάτι της πολιτικής που εκπροσωπώ: την ευζωία των ζώων. Όπως είπα και πριν, εκπροσωπώ την Ελλάδα στο Eurogroup for Animals στις Βρυξέλλες, ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων της Animal Action Greece και συνεπώς οι επιτόπου επισκέψεις, μου έχουν δώσει τη δυνατότητα εξοικείωσης με τις εκεί πρακτικές, ώστε να μπορώ να είμαι άμεσα χρήσιμη.

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Όχι καθόλου. Και δεν το λέω για να μην προκαλέσω. Το λέω γιατί όταν αποδέχτηκα αυτή την πραγματικά τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμμετέχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, «το μάτι μου γυάλισε», που λένε, για ένα και μόνο πράγμα: Πώς θα μπορέσω να αναδείξω καλύτερα την ατζέντα και τις πολιτικές για τα δικαιώματα των ζώων. Αυτό θεώρησα ευκαιρία και παράλληλα κίνητρο για τη δική μου συμμετοχή, και όχι το μισθό.

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας;

Αν και οι διερμηνείς του Κοινοβουλίου κάνουν εξαιρετική δουλειά, η γνώση ξένων γλωσσών, αλλά και της αντίστοιχης κουλτούρας διαφόρων χωρών, είναι σημαντική για να μπορέσει κανείς να εκπροσωπήσει με κύρος και αξιοπιστία τη χώρα. Προσωπικά μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, οπότε θεωρώ ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ στην πρόκληση που περιέγραψα.

Είστε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Πριν από 70 περίπου χρόνια, λίγο μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, μιας από τις πιο σκοτεινές σελίδα στην ιστορία της, η Ευρώπη πήρε αποφάσεις για το μέλλον της. Και ευτυχώς για εμάς, το μέλλον που αποφάσισε ήταν κοινό. Ήταν συλλογικό. Και αυτό μας εξασφάλισε την μεγαλύτερη περίοδο ειρήνης στην ευρωπαϊκή ιστορία. Επειδή ειρήνη σημαίνει ευημερία, μπορέσαμε να φτάσουμε σε επίπεδα ανάπτυξης που δεν είχαμε φανταστεί, Η Ελλάδα είναι από τις πλέον ωφελημένες χώρες μέσα στην Ευρώπη. Η επίμονη απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να τοποθετήσει τη χώρα μας στην καρδιά των ευρωπαϊκών σχεδιασμών, εγγυήθηκε και την επιτυχία του μέλλοντός της. Μπορεί, σήμερα να το θεωρούμε αυτονόητο αλλά αυτό που καλούμε σύγχρονη Ελλάδα είναι συνυφασμένο με τη σύγχρονη Ευρώπη.

Από τη στιγμή, όμως, που τα κράτη μέλη επέλεξαν ως προτεραιότητα την οικονομική εμβάθυνση σε βάρος της πολιτικής, το όραμα για μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη έδωσε τη θέση του στην τεχνοκρατική διαχείριση των οικονομικών συμφερόντων των μελών. Όπως γνωρίζουμε όλες και όλοι, η Ευρώπη δεν είναι τέλεια. Αλλά όταν ένα σπίτι έχει προβλήματα, δεν το γκρεμίζεις. Το ανακαινίζεις. Εμείς είμαστε εδώ για να την κάνουμε την Ευρώπη καλύτερη. Να δώσουμε αξιόπιστες πολιτικές απαντήσεις σε όσα μας απασχολούν. Στις μέρες μας, που ζούμε και πάλι τον πόλεμο στις πόρτες της Ευρώπης, εμείς οφείλουμε να είμαστε εγγυητές της κοινής παρακαταθήκης των οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων της Ευρώπης. Να μην υποκύψουμε στις σειρήνες των εύκολων λύσεων του λαϊκισμού.

Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Είμαι μια χαμηλών τόνων προσωπικότητα. Δεν κάνω θόρυβο γύρω από τον εαυτό μου. Όχι πολύ καλό αυτό στις μέρες μας. Και όχι πολύ καλό αυτό όταν είσαι υποψήφιος, τη στιγμή που η αναγνωρισιμότητα είναι το ζητούμενο. Είμαι όμως δουλευταρού, όπως λέει ο κόσμος. Και πέρα από στόχο ζωής, να μάχομαι για τα δικαιώματα των ζώων, θεωρώ τιμή να ‘κουβαλήσω’ αυτή την πολιτική ευθύνη στην Ευρωβουλή. Επειδή τα ζώα δεν ψηφίζουν, ας ψηφίσουμε εμείς για αυτά. Η Ευρώπη είναι σίγουρα το σπίτι που στεγάζουμε το δικό μας πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό μέλλον. Ας την κάνουμε φιλόξενο σπίτι και για τα ζώα της ζωής μας.

Και με την ευκαιρία θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους συνυποψηφίους μου σε όλα τα κόμματα να διαβάσουν και να υπογράψουν τη δέσμευση υπεράσπισης των ζώων «Vote for Animals 2024!» του Eurogroup for Animals. Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε το ενδιαφέρον μας. Εγώ φυσικά και την έχω υπογράψει!

Ποια είναι η Σερφίνα Αβραμίδου

Γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, την ιστορική Κυψέλη, όπου και κατοικεί έως σήμερα μαζί με τους 3 υιοθετημένους σκύλους της, τη Μαστίχα, τον Μίκυ και την Κλαίρη. Κατάγεται από Κωνσταντινούπολη και Νάξο.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων (BSc in Business Administration) στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας και MBA in Marketing Communications στο πανεπιστήμιο ΝΥΙΤ της Νέας Υόρκης. Επίσης έχει ολοκληρώσει τον Μεταπτυχιακό Κύκλο Σπουδών «Θεσμοί Κοινωνικής Ευθύνης και Κοινωνική Αλληλεγγύη» των πανεπιστημίων ΕΚΠΑ, Παντείου και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Ως εθελόντρια για σχεδόν 30 χρόνια, γνωρίζω σε βάθος τους αγώνες της φιλοζωικής κοινότητας και προσπαθώ, από όποια θέση και αν κατέχω, να βοηθώ για την βελτίωση της ευζωϊας των ζώων αλλά και για την αναγνώριση του ιδιαιτέρως σημαντικού έργου των εθελοντών.

Από το 2016 εργάζομαι στην μακροβιότερη φιλοζωική οργάνωση της Ελλάδας, την Animal Action Greece, και εκπροσωπώ την Ελλάδα στο Eurogroup for Animals στις Βρυξέλλες.

Ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη και Εντεταλμένη Σύμβουλος για τα ζώα, δημιουργήσαμε:

το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείοχώρο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων5 πάρκα για δεσποζόμενους σκύλουςευρύ δίκτυο ταϊστρών, ποτιστρών, για αδέσποτες γάτες, μητρώο εθελοντώνενώ έγιναν περισσότερες από 1.600 υιοθεσίες σκύλων και 250 γατών

Έχει διατελέσει από το 2008 μέλος εθελοντικής ομάδας, η οποία διενεργεί ενημερώσεις σε σχολεία και συνεδρίες θεραπευτικής επαφής σε παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες με την συμβολή πρώην αδέσποτων, νυν υιοθετημένων από τα μέλη της ομάδας, σκύλων.

Από το 2013 είμαι Ειδική Γραμματέας ΔΣ του Μαλλιοπουλείου Ευαγούς Ιδρύματος Κυψέλης το οποίο λειτουργεί στέγη ασυνόδευτων ανηλίκων στην περιοχή.

Από το 2021 είμαι καθηγήτρια (pro bono) στο Zero Stray Academy, την πρώτη Ακαδημία που εκπαιδεύει τους δήμους της χώρας, για την πρόληψη και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σύνθημά της: «Αν αγαπάς τα ζώα, ψήφισε γι’ αυτά!»

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/avra1.png?itok=GCVSEMUa
Keywords
ζωα, νεα δημοκρατια, νέα, αφοσίωση, ελλαδα, animals, βρυξέλλες, job, ιουνίου, pro, συμμετοχή, σημαίνει, αθηνα, business, mba, εκπα, σχολεια, https, cdn, βιογραφικο, σταση εργασιας, Καλή Χρονιά, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, 600 δις, αλλαγη ωρας 2013, κομματα, αδεσποτα, χωρες, γνωση, δημοκρατια, δουλεια, εκπα, κωνσταντινουπολη, υιοθεσιες, φιλοζωικη, mba, αγωνες, αμερικανικο κολλεγιο, ατζεντα, ατομο, αφοσίωση, βρυξέλλες, γαλλικα, γατες, γεγονος, γινει, γραφεια, δευτερο, δυνατοτητα, διοικηση, δικη, δωσει, δικτυο, εγγραφες, ευκαιρια, ευκολα, ειλικρινα, ειρηνη, επιτυχια, ευημερια, ευθυνη, ευρωπη, ζωη, ζωης, ζωων, ιδια, ισπανικα, κυψελη, λειπει, ματι, μισθος, μητσοτακης, μικυ, μοτο, μπορειτε, ναξο, οραμα, παιδια, πορτες, προβληματα, σιγουρα, συμμετοχή, σπιτι, τιμη, τρια, φυσικα, χερι, animals, business, δικαιωματα, γλωσσες, https, χωρα, ιδιαιτερα, job, ιουνίου, κομματι, καρδια, κωνσταντινου, σημαίνει, θεσεις
Τυχαία Θέματα
Σεραφίνα Αβραμίδου, Ευρωβουλευτής ΝΔ,serafina avramidou, evrovouleftis nd