Πανελλαδικές 2024: 68.851 διεκδικούν μία θέση σε ΑΕΙ - Αναλυτικά ο αριθμός εισακτέων ανά τμήμα - Το πρόγραμμα των εξετάσεων - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (βίντεο)

Πανελλαδικές 2024: 68.851 διεκδικούν μία θέση σε ΑΕΙ - Αναλυτικά ο αριθμός εισακτέων ανά τμήμα - Το πρόγραμμα των εξετάσεων - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (βίντεο)ggakisWed, 05/15/2024 - 10:24

Καθορίστηκε, με σχετική υπουργική απόφαση, ο αριθμός εισακτέων σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων

για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα ανέλθει στις 68.851.

Αυτός ο αριθμός κινείται γενικά στα περυσινά επίπεδα, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι (για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ο αριθμός εισακτέων είχε ανέλθει στις 68.574).

Δείτε:

arithmos_eisakteon_se_tmimata_aei.pdf (136.65 KB)

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές 2024 μπαίνουν πλέον οι υποψήφιοι όλης της χώρας, αφού στις 30 Μαΐου οι εξετάσεις ξεκινούν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρώτοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, ενώ μία ημέρα αργότερα τη σκυτάλη θα πάρουν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Οι Πανελλήνιες για τα Γενικά Λύκεια ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου, ενώ στα ΕΠΑΛ στις 17 Ιουνίου.

Διακοπή για τις Ευρωεκλογές

Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα την Κυριακή 9 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι την Παρασκευή 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου τα σχολεία θα είναι κλειστά και δεν θα διεξάγονται εξετάσεις.

Ώρα προσέλευσης

Για τα ΓΕΛ, ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

μέχρι τις 8:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 8:30 π.μ.,μέχρι τις 11:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:00 μ.μέχρι τις 11:00 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 11:30 π.μ.

Τι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι μαθητές στις εξετάσεις

Την ημέρα της εξέτασης οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους: α) στυλό, μπλε ή μαύρου χρώματος, ανεξίτηλης μελάνης, β) μολύβι (δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν διευκρινίζεται στις οδηγίες των θεμάτων), γ) γομολάστιχα, δ) γεωμετρικά όργανα, ε) μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.

Προσοχή: Εάν ο υποψήφιος φτάσει στο εξεταστικό κέντρο των Πανελληνίων με κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να ενημερώνει τον πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ. και να του το παραδίδει. Τα κινητά τηλέφωνα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο εντός του σχολείου και παραδίδονται στους υποψηφίους όταν αποχωρούν.

Οι υποψήφιοι πρέπει να φέρουν κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, καθώς και το ειδικό καρτελάκι που πιστοποιεί τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις (δελτίο εξεταζόμενου).

Διαβάστε ακόμα: Πανελλαδικές 2024: Το πρόγραμμα των εξετάσεων και τα μαθήματα ανά ημέρα - Πότε χτυπά τελευταία φορά φέτος το κουδούνι σε λύκειο, γυμνάσιο, δημοτικό

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

των ξένων γλωσσών είναι τρεις ώρεςτων Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρεςγια το μουσικό μάθημα «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4 έως 6 λεπτά ανά υποψήφιο


https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/panel_1.jpg?itok=FfEGa7MT
Keywords
Τυχαία Θέματα