Αγλαΐα Κατσιγιάννη, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο eirinika: «Θα παλέψω για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία» - «Ο μισθός ήταν ένας από τους παράγοντες που μέτρησε» (φωτό)

Αγλαΐα Κατσιγιάννη, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο eirinika: «Θα παλέψω για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία» - «Ο μισθός ήταν ένας από τους παράγοντες που μέτρησε» (φωτό)ggakisWed, 05/15/2024 - 11:54

Η Αγλαΐα Κατσιγιάννη υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, άτομο με κινητική αναπηρία και Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών, γνωρίζει ίσως περισσότερο απ' όλους πως να παλεύει.

Στόχος της, αν εκλεγεί, η άμεση δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου προστασίας

των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που κατοικούν στην Ευρώπη, η εξάλειψη της φτωχοποίησης του μέσου ευρωπαίου πολίτη και η αξιοπρεπής διαβίωσή του, η πλήρης εξάλειψη των διακρίσεων σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τις απαντήσεις της στο eirnika.gr:

Έχω πλούσιο ακτιβιστικό έργο, ευαισθητοποιώντας το κοινό με διάφορες δράσεις σχετικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των ατόμων με αναπηρία.Θέλω να δουλέψω για τα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής, με στόχο την ενδυνάμωση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.Έχω συμμετάσχει σε πλείστα συνέδρια ως εισηγήτρια ή ως σύνεδρος, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Ο μισθός ήταν ένας από τους παράγοντες στην λήψη της απόφασης μου.Μιλάω άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά και επίσης έχω τα βασικές γνώσεις στην Ισπανική Γλώσσα.Η νοοτροπία κάποιων "ισχυρών" κρατών - μελών της ΕΕ, ότι υπερέχουν των υπολοίπων, αποτελεί τροχοπέδη στην περαιτέρω ενοποίηση της ευρωπαϊκής μας οικογένειας.Είμαι δραστήρια, επικοινωνιακή, δoτική, εργατική, συνεργάσιμη, με ηγετικές, και οργανωτικές ικανότητες, ιδιαίτερα επίμονη και υπομονετική.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Αγλαΐας Κατσιγιάννη:

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

Είμαι Διεθνολόγος, απόφοιτη του ΠΑ.ΜΑΚ. με βαθμό Άριστα και αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές του ιδίου Πανεπιστημίου, με άριστη γνώση της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Είμαι γυναίκα με κινητική αναπηρία (ΑμεΑ). Τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο έχω πλούσιο ακτιβιστικό έργο, ευαισθητοποιώντας το κοινό με διάφορες δράσεις σχετικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των ατόμων με αναπηρία. Από το 1994 εκλέγομαι Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aglaia Katsigianni (@aglaiakatsigianni)

Έχω προσκληθεί να συμμετέχω ως εισηγήτρια και ως σύνεδρος από διάφορες Ευρωπαϊκές Χώρες, τις ΗΠΑ, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την αναπηρία, τον προσβάσιμο τουρισμό στην Ευρώπη, το φύλο και τη σεξουαλικότητα, τη διαφορετικότητα, την κοινωνική αποδοχή, καθώς και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ΑμεΑ. Είμαι ενεργό μέλος σε διάφορους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την διαφορετικότητα και έχω λάβει τιμητικές διακρίσεις για το ακτιβιστικό μου έργο.

Ποιο τομέα είστε έτοιμος να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο;

Θα ήθελα να δουλέψω για τα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής, με στόχο την ενδυνάμωση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Θεωρώ επίσης ότι μπορώ να προσφέρω τις γνώσεις μου και στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είμαι ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της απασχόλησης, ιδιαίτερα των νέων και στοχεύω στην καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και στην εδραίωση της αξιοπρεπούς και ασφαλούς εργασίας όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο; Αν όχι έχετε παρακολουθήσει ποτέ πως λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Ναι, έχω επισκεφθεί αρκετές φορές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, μετά από πρόσκληση των Ευρωπαϊκών Θεσμών για να συμμετέχω σε πλείστα συνέδρια ως εισηγήτρια ή ως σύνεδρος, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Ναι, ήταν ένας από τους παράγοντες στην λήψη της απόφασης μου

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας;

Μιλάω άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά και επίσης έχω τα βασικές γνώσεις στην Ισπανική Γλώσσα.

Είστε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Η ευρωπαϊκή ενοποίηση εκκίνησε από την ιδέα της ισότιμης συμμετοχής των κρατών - μελών στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Εντούτοις, σε όλη αυτή τη "διαδρομή" εμφανίστηκαν πολλά εμπόδια που με πολύ αγώνα καταφέραμε αρχικά ως ΕΕ να υπερκεράσουμε εν μέρει μόνο. Απομένει ακόμη πολλή δουλειά για όλους μας, ώστε η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης να μην μείνει "κενό γράμμα ". Προσωπικά, θεωρώ ότι η ιδέα του Ευρωπαϊκού Συντάγματος ήταν μία λύση υπέρ της περαιτέρω ενοποίησης της ΕΕ, όμως δεν ευοδώθηκε, καθότι, δυστυχώς, όλα τα κράτη - μέλη δεν ήταν έτοιμα για αυτήν τότε. Ελπίζω η νοοτροπία μας να έχει αλλάξει από τότε...

Είναι αλήθεια ότι η νοοτροπία κάποιων "ισχυρών" κρατών - μελών της ΕΕ, ότι υπερέχουν των υπολοίπων, αποτελεί τροχοπέδη στην περαιτέρω ενοποίηση της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας Ευρώπης "δύο ταχυτήτων" και η εν τέλει, δυστυχώς, η αποδυνάμωσή της! Με την εκλογή μου, θα ήθελα να προσπαθήσω στην εμπέδωση της ιδέας της ουσιαστικής ενοποίησης και στην ισάξια αντιμετώπιση όλων των κρατών της ευρωπαϊκής μας οικογένειας.

Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Ως άτομο δραστήριο, επικοινωνιακό, δoτικό, εργατικό, συνεργάσιμο, με ηγετικές, και οργανωτικές ικανότητες. Ιδιαίτερα επίμονο και υπομονετικό κάτω από δύσκολες συνθήκες. Με ιδιαίτερη ικανότητα στην διαπραγμάτευση, αίσθηση του χιούμορ, της κατανόησης και ενσυναίσθησης και σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου.

Ποια είναι η Αγλαΐα Κατσιγιάννη

Η Αγλαΐα Κατσιγιάννη γεννήθηκε και ζει στη Δράμα.

Είναι Διεθνολόγος, κάτοχος του προπτυχιακού διπλώματος “Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές”, ΠΑΜΑΚ, καθώς επίσης και του αντίστοιχου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών.

Ως άτομο με κινητική αναπηρία και Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας από το 1994 έως σήμερα είναι γνωστή για το ακτιβιστικό της έργο σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο και έχει λάβει πλήθος τιμητικών διακρίσεων.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aglaia Katsigianni (@aglaiakatsigianni)

Στόχοι της είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ευρώπη, η αξιοπρεπής διαβίωσή του ευρωπαίου πολίτη και η πλήρης εξάλειψη των διακρίσεων σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/kats1.png?itok=mXXCK_jf
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγλαΐα Κατσιγιάννη, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, - Ο,aglaΐa katsigianni, evrovouleftis syriza, - o