Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την ΑΕΚ και την έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας μια στροφή πριν από το τέλος

«Κόκκινο» μπλόκο

Φρένο στην πορεία της ΑΕΚ προς τον τίτλο έβαλε ο Ολυμπιακός κερδίζοντας 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 9η και προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Σκόρερ των «ερυθρολεύκων», που ανέβηκαν στην 3η θέση, ο Αντρε Ορτα (65′, 90’+2′), ενώ η «Ενωση» υποχώρησε στη 2η θέση απέχοντας 2 βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Από
τον Χάρη Δάντση

Με πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιλέγοντας τον Ντόη αντί του τιμωρημένου Ρέτσου για το κέντρο της άμυνας, τον νεαρό Αποστολόπουλο για να καλύψει το αριστερό άκρο άμυνας και τους Ποντένσε, Φορτούνη, Ελ Κααμπί στην επίθεση. Από τη δική του μεριά ο Ματίας Αλμέιδα επανέφερε κάτω από τα δοκάρια τον Στάνκοβιτς, ενισχύοντας τον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Πινέδα και τοποθετώντας τον Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασιστικά και πίεσαν ψηλά, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη των «κιτρινόμαυρων», που επιχείρησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις με τον Λιβάι Γκαρσία. Το «βαρύ πυροβολικό» της «Ενωσης» βγήκε αρκετές φορές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, όμως δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Στο 11′ ο Ελ Κααμπί έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Πειραιά, με τον Στάνκοβιτς να κάνει σπουδαία επέμβαση, δηλώνοντας «παρών» και αργότερα όποτε χρειάστηκε. Η μεγαλύτερη ευκαιρία από πλευράς «Δικεφάλου» ήταν στο 37′, με τον Ελίασον να αστοχεί από πλεονεκτική θέση και σχεδόν εξουδετερωμένο τον Τζολάκη.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αλμέιδα πέρασε τον Γιόνσον αντί του Σιντιμπέ, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Ποντένσε, μετατοπίζοντας τον Πινέδα από τη μεσαία γραμμή στο δεξί άκρο άμυνας. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με μακρινό σουτ του Ορτα στο 55′, ενώ στο 61′ ο Φορτούνης είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Αλμέιδα βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να γίνει απειλητική έριξε στη μάχη τους Αμραμπατ και Πόνσε, όμως ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με εξαιρετικό σουτ του Ορτα από το ύψος της περιοχής στο 65′ κι ενώ είχε προηγηθεί εντυπωσιακή απόκρουση του Στάνκοβιτς σε κεφαλιά του Ελ Κααμπί, ο οποίος πήρε το… ριμπάουντ κι έκανε το γύρισμα στον Πορτογάλο. Η «Ενωση» δημιούργησε… ρήγματα από τα δεξιά με τον ταχύτατο Αμραμπατ, ο οποίος στο 85′ βρήκε έξοχα τον Τσούμπερ στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη. Στο 90’+1 ο Ελβετός άσος της ΑΕΚ βρέθηκε πάλι σε σημείο βολής, όμως ο Ελληνας πορτιέρε έκανε εξαιρετική απόκρουση. Το τελικό 2-0 έγραψε ο Ορτα με σουτ από δύσκολη γωνία στο 90’+2′.

Διαιτητής: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Αποστολόπουλος (68′ Κίνι), Τσικίνιο (88′ Καρβάλιο), Εσε, Ορτα, Ποντένσε (81′ Μάρτινς), Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς. Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (46′ Γιόνσον), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (61′ Αμραμπατ), Ελίασον (70′ Μάνταλος), Αραούχο (61′ Πόνσε), Γκαρσία (70′ Τσούμπερ).

Keywords
Τυχαία Θέματα