Κολωνός: Αλλοι 18 στο εδώλιο

Με πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών δρομολογείται η παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων της δεύτερης δικογραφίας για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης

Στον «προθάλαμο» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρίσκονται πλέον και οι 18 κατηγορούμενοι της δεύτερης μεγάλης δικογραφίας για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό, ενώ δεν αποκλείεται σε νέα, δεύτερη δίκη να οδηγηθεί και ο έγκλειστος στις φυλακές Ηλίας Μίχος. Την εξέλιξη αυτή δρομολογεί εισαγγελική πρόταση-φωτιά που υπέβαλε προς το αρμόδιο

Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Ντζούρας.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός, με μια πρόταση 80 σελίδων, πρότεινε να καθίσουν στο σκαμνί του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και οι 18 κατηγορούμενοι της δεύτερης δικογραφίας, η οποία σχηματίστηκε έπειτα από τις επτά συνολικές καταθέσεις που είχε δώσει η ανήλικη στις Αρχές, αναγνωρίζοντας τους άνδρες που την κακοποίησαν. Οι πράξεις για τις οποίες ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν οι κατηγορούμενοι της δεύτερης δικογραφίας είναι γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που κατά περίπτωση δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ή που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, καθώς κατά περίπτωση και για πορνογραφία ανηλίκων. Επιπλέον, ο κ. Ντζούρας προτείνει για όσους εκ των κατηγορουμένων βρίσκονται προφυλακισμένοι να παραταθεί η προσωρινή κράτησή τους, ενώ προτείνει να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας, ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχει συμμετοχή του Μίχου και στη συγκεκριμένη δικογραφία.

Απόφαση

Πλέον τον τελικό λόγο τον έχει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα διερευνήσει τυχόν εμπλοκή του 55χρονου ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ και σε αυτή την υπόθεση, και γενικότερα θα αποφανθεί για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του κ. Ντζούρα έρχεται στον απόηχο της απόφασης που είχε εκδώσει τον περασμένο Απρίλιο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο είχε δικάσει, κεκλεισμένων των θυρών, τους πρώτους 20 κατηγορουμένους της υπόθεσης, με τον Ηλία Μίχο, τον αποκαλούμενο «Μιχάλη», αλλά και τη μητέρα της ανήλικης να «πρωταγωνιστούν» στη δίκη αυτή.

Τότε, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την απόφαση που είχε εκδώσει είχε επιβάλει στον Μίχο ισόβια για το αδίκημα του βιασμού της ανήλικης και επιπλέον κάθειρξη 27 ετών για σειρά άλλων αδικημάτων. Αντίθετα, με την απόφασή τους δικαστές και ένορκοι είχαν αθωώσει τη μητέρα της 12χρονης από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τις οποίες δικάστηκε, με αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκισή της. Ωστόσο, η Εισαγγελία Εφετών λίγες ημέρες αργότερα άσκησε έφεση στο σκέλος εκείνο της απόφασης με το οποίο η μητέρα της ανήλικης αθωώθηκε από την κατηγορία της μαστροπείας σε βάρος της κόρης της και έτσι η 38χρονη γυναίκα θα δικαστεί εκ νέου για το αδίκημα αυτό.

Ακόμη, το δικαστήριο με την απόφασή του είχε αναγνωρίσει βασικό ρόλο στη μαστροπεία εις βάρος του παιδιού στον αποκαλούμενο «Μιχάλη», στον οποίο επέβαλε συνολική κάθειρξη 28 ετών για τις πράξεις της μαστροπείας και της πορνογραφίας. Σε ό,τι αφορά τους αποκαλούμενους «πελάτες» της ανήλικης αλλά και κατηγορούμενους για πορνογραφία ανηλίκου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τους είχε επιβάλει κατά περίσταση ποινές που ξεκινούν από 12 μήνες φυλάκιση και φτάνουν τα επτά έτη κάθειρξη. Τους είχε όμως χορηγήσει αναστολή μέχρι την έφεση κι έτσι όλοι -και οι 17- βρέθηκαν εκτός φυλακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα