Κακώσεις στο νεογνό ενώ ήταν ζωντανό

Σε βάρος και των δύο γονιών από το Νεπάλ έχει ασκηθεί δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού από τις δικαστικές Αρχές

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για ν’ απολογηθούν στον ανακριτή οι γονείς του τελειόμηνου νεογνού, το οποίο εντοπίστηκε νεκρό στη χωματερή της Βραυρώνας το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, προκαλεί κόμπο στο στομάχι η φρικιαστική διαπίστωση ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό και, μάλιστα, έφερε κακώσεις που προκλήθηκαν όσο ήταν εν ζωή!

«Οι πληροφορίες είναι ότι το νεογνό είχε κακώσεις

εν ζωή γενόμενες και η παραμόρφωση στην κεφαλή, όπως επίσης και οι κακώσεις στην κοιλιά, είχαν γίνει προφανώς από το απορριμματοφόρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, το άτυχο αγγελούδι πέθανε τα πρώτα λεπτά της ζωής του και έφερε τραύμα στο κεφάλι, με τους ιατροδικαστές να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτό προήλθε από ανθρώπινο χέρι ή ήταν αποτέλεσμα της απόθεσής του στα σκουπίδια και της μεταφοράς του, κατόπιν, στη χωματερή. Την ίδια ώρα, εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις, που αναμένεται να δείξουν αν ο θάνατος του νεογνού ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάκωσης.

Ο 23χρονος πατέρας του βρέφους, με καταγωγή από το Νεπάλ, πέρασε χθες το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου και πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Μία ημέρα νωρίτερα είχε οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή η ομοεθνής σύντροφός του, λίγο αφότου είχε λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου νοσηλευόταν, και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί και εκείνη την Πέμπτη. Σε βάρος και των δύο έχει ασκηθεί δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού, κάτι που δείχνει πως οι δικαστικές Αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση σαν ανθρωποκτονία. Ωστόσο, και οι δύο αρνούνται κατηγορηματικά ότι σκότωσαν το νεογνό, επιμένοντας ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό και πάνω στον πανικό τους αποφάσισαν να το πετάξουν στα σκουπίδια.

«Το παιδί το έχασα γιατί δούλευα στα χωράφια, μαζεύοντας ελιές. Είχαμε σκοπό να παντρευτούμε με τον σύντροφό μου μετά τη γέννα. Αυτό έγινε πριν από περίπου πέντε μήνες, όταν δουλεύαμε σ’ ένα χωριό έξω από την Αθήνα. Δεν έθαψα το παιδί γιατί δεν υπήρχε σώμα, μόνο αίμα. Το παιδί είναι του συντρόφου μου, με τον οποίο είμαστε μαζί από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα, εδώ και επτά μήνες. Εχω άλλη μια κόρη στο Νεπάλ» φέρεται ότι είπε η 24χρονη μητέρα στην προανακριτική απολογία της. Ο 23χρονος, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι η σύντροφός του γέννησε νεκρό το βρέφος, το έβαλε στη σακούλα και τού είπε να την πετάξει, δίχως να του αναφέρει ότι βρισκόταν μέσα το μωρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακώσεις,kakoseis