Έκρυβαν οπλοστάσιο στη Νομική Σχολή!

Οι αστυνομικοί «έσπασαν» την κατάληψη με πρόσχημα το Παλαιστινιακό. Εννέα συλληφθέντες ήταν αλλοδαποί! Οδηγούνται σήμερα στην Ευελπίδων

Tο… κύμα των καταλήψεων πανεπιστημιακών σχολών ανά τον κόσμο προσπάθησαν να μιμηθούν αλληλέγγυοι του αγώνα του παλαιστινιακού λαού, κάνοντας κατάληψη στη Νομική Σχολή της Αθήνας, αλλά διήρκεσε μόλις λίγες ώρες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με διμοιρίες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ,

την ομάδα Δράση και άνδρες της Ασφάλειας έκαναν έφοδο χθες το πρωί στο κατειλημμένο από το βράδυ της Δευτέρας κτίριο, μετά την ολονύχτια συγκέντρωση που είχε γίνει νωρίτερα στα Προπύλαια, αντιδρώντας στη σφαγή στη Γάζα.

Αστυνομικοί σπάνε το λουκέτο στην είσοδο της Νομικής

Φοιτητές και αλληλέγγυοι είχαν στήσει σκηνές στο προαύλιο της Νομικής, ενώ είχαν αναρτήσει πανό και τη σημαία της Παλαιστίνης. Η κατάληψη είχε ανακοινωθεί με κείμενο που αναρτήθηκε προχθές το βράδυ σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Υποστηρίζουμε και καλούμε όλες, όλους και όλα να στηρίξουν την πρωτοβουλία των φοιτητών και φοιτητριών της Νομικής Σχολής Αθηνών να καταλάβουν τη σχολή νομικών, οικονομικών και πολιτικών επιστημών για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, το σχετικό κείμενο.

Κατά την επιχείρηση εκκένωσης της Νομικής οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά 28 άτομα από τους περίπου 40 που υπολογίζεται ότι ήταν στο κτίριο. Οι υπόλοιποι καταληψίες κατάφεραν να διαφύγουν. Αρχικά οι 28 (18 γυναίκες και 10 άνδρες), μεταξύ των οποίων εννέα αλλοδαποί, προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων. Ομως μετά τη διαπίστωση της συμμετοχής τους σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ κατά περίπτωση κατηγορούνται για απείθεια και φθορές.

Στο Αυτόφωρο

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην Ευελπίδων για να δικαστούν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Από τις 18 γυναίκες, οι τρεις είναι Γαλλίδες, δύο Γερμανίδες, δύο Ιταλίδες και μία Αγγλίδα. Από τους 10 άνδρες, ο ένας είναι Ισπανός και οι υπόλοιποι Ελληνες. Οι Ελληνες συλληφθέντες δηλώνουν φοιτητές, αλλά αρνούνται να αναφέρουν σε ποιες σχολές φοιτούν. Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν αν οι αλλοδαποί συλληφθέντες ζουν μόνιμα στην Ελλάδα ή ήρθαν τις προηγούμενες ημέρες με σκοπό τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία και την κατάληψη της Νομικής, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων υπέρ των Παλαιστινίων σε πολλά πανεπιστήμια στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την προανάκριση που έχει διενεργηθεί δεν έχει προκύψει κάποια σχέση των αλλοδαπών συλληφθέντων με τη σχολή. Από την Αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό της σχολής, μετά την εκκένωση της κατάληψης. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου. Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι καταληψίες είχαν στήσει επιχειρησιακό κέντρο μέσα στη σχολή, ενώ έγραψαν σε τοίχους και πατώματα συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Ο,τι άφησαν πίσω τους οι καταληψίεςΟ,τι άφησαν πίσω τους οι καταληψίεςΟ,τι άφησαν πίσω τους οι καταληψίες
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκρυβαν, Νομική Σχολή,ekryvan, nomiki scholi