Σλοβακία: Συνελήφθη 71χρονος ως δράστης της επίθεσης, κατά του πρωθυπουργού - Αγνωστο το κίνητρό του

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το κίνητρο του φερόμενου δράστη.

Το πρόσωπο που πυροβόλησε πολλές φορές σήμερα τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο "συνελήφθη" από την αστυνομία, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας.

Σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο είναι ένας 71χρονος άνδρας.

Από επίσημα χείλη η πρόεδρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα δήλωσε ότι το άτομο που πυροβόλησε τον Σλοβάκο πρωθυπουργό συνελήφθη από την αστυνομία.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το κίνητρο του φερόμενου δράστη.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters και μη επαληθευμένα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον Φίτσο να βγαίνει από ένα κτιρίο και να κατευθύνεται για να χαιρετήσει και να ανταλλάξει χειραψίες με ένα πλήθος κόσμου που τον περίμενε. Ξαφνικά στο βίντεο ακούγονται πυροβολισμοί και τους σωματοφύλακες του Φίτσο να ορμούν πάνω σε έναν άνδρα.

Σε ένα άλλο βίντεο δυνάμεις ασφαλείας και αστυνομικοί φαίνονται να έχουν ρίξει έναν άνδρα στο έδαφος.

Το ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης Aktuality.sk ανέφερε ότι ο δράστης είναι ένας 71χρονος άνδρας και ανέφερε ότι ο γιος του είπε ότι ο πατέρας του είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Το Aktuality.sk δεν κατονόμασε κανέναν από τους δύο άνδρες.

«Δεν έχω ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου, τι σχεδίαζε, τι συνέβη», ανέφερε ο γιος του δράστη, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός TA3 ανέφερε ότι έπεσαν τέσσερις πυροβολισμοί και ότι ο πρωθυπουργός χτυπήθηκε στην κοιλιακή χώρα. Άλλα μμε ανέφεραν ότι ο Φίτσο δέχθηκε τρεις σφαίρες, μια κοιλιακή χώρα και δύο στα χέρια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα