Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τους εργαστηριακούς γιατρούς

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημερώθηκε αναλυτικά από τους εργαστηριακούς γιατρούς για το Clawback, την υποχρεωτική οριζόντια παρακράτηση επί του μηνιαίου τζίρου που εφαρμόζεται σε κάθε εργαστήριο καθώς και για την αναδρομική εφαρμογή του μέτρου, η οποία έχει δημιουργήσει τεχνητό χρέος σε όλα τα εργαστήρια της χώρας. Οι εργαστηριακοί γιατροί ανέλυσαν επίσης τις προτάσεις που καταθέτουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξέφρασε την συμπαράσταση του στους εργαστηριακούς

γιατρούς και δήλωσε την πρόθεση του να καταθέσει σχετικό ψήφισμα στήριξης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτό το καθεστώς που οδηγεί τους εργαστηριακούς γιατρούς σε αδιέξοδο θα πρέπει να αρθεί και αυτό πρέπει να γίνει στην κατεύθυνση των προτάσεων του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου».

Σημειώνεται ότι οι εργαστηριακοί γιατροί μεταξύ άλλων προτείνουν την κατάργηση του τεχνητού χρέους του clawback ή τον περιορισμό του στο 5% το οποίο ισχύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΠΥ καθώς και την ενίσχυση του κλειστού προϋπολογισμού για διαγνωστικές εξετάσεις με πρόσθετη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση, Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού,synantisi, dimarchou irakleiou alexi kalokairinou