Στ. Αρναουτάκης σε νέους: «Δώστε δύναμη στην Ευρώπη. Τώρα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ» (φωτο – βίντεο)

«Δώστε δύναμη στην Ευρώπη. Τώρα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καλώντας χίλιους περίπου νέους και νέες του προγράμματος Erasmus που προέρχονται από 45 χώρες, να μετέχουν και να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

Το «The Crete Trip 2024» διοργανώνεται

για 12η χρονιά από το Erasmus Student Network Greece και γίνεται με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για φοιτητές Erasmus+ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Φέτος ξεκίνησε με την άφιξη των νέων στις 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Μαΐου.

Στην υποδοχή τους στην Περιφέρειας Κρήτης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, εξέφρασε την πίστη του πως η νέα γενιά, κομίζει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της Ευρώπης.

«Για ακόμη μία χρονιά σας καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο και την Κρήτη. Σας υποδεχόμαστε στο σταθμό ενός Ευρωπαϊκού ταξιδιού, στη διάρκεια του οποίου, γίνεστε δρομείς σε μια λαμπαδηδρομία ανθρωπισμού. Μεταφέρετε την αισιοδοξία και το όραμα που χρειάζεται σήμερα η Ευρώπη. Στα δικά σας χέρια κρατιέται η αλυσίδα που ενώνει τους λαούς μας. Εσείς διαμορφώνετε την τύχη της Ενωμένης Ευρώπης των επόμενων δεκαετιών. Εσείς θα κληθείτε να δώσετε απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, όπως την κλιματική αλλαγή, τις ανθρωπιστικές κρίσεις και βεβαίως τους πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας. Είμαστε, όμως, βέβαιοι ότι θα τα καταφέρετε», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

«Το ταξίδι της ζωής σας, έχει ακόμα πολλούς σταθμούς. Φροντίστε να το γεμίσετε με εμπειρίες. Κυρίως, δώστε δύναμη στην Ευρώπη. Τώρα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Στην υποδοχή μετείχαν ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Γεωργία Μηλάκη και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας Θεοδώρα Κουτεντάκη,

Το πρόγραμμα συνεχίζεται το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στην οποία θα συμμετέχει ο Λαογραφικός Όμιλος «Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης». 

Το «The Crete Trip 2024» αποτελείται από φοιτητές, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+ και ταξιδεύουν με τη συνοδεία των εθελοντών του δικτύου ESN Greece για να γνωρίσουν την περίφημη κρητική κουλτούρα μέσα από την μουσική, τις γεύσεις και ανακαλύπτοντας την πλούσια ιστορία του νησιού. Η πενθήμερη επίσκεψη των φοιτητών, είναι γεμάτη δραστηριότητες, καθώς στόχος του ταξιδιού είναι να μπορέσουν να απολαύσουν τις ομορφιές της Κρήτης, να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν την πολυπολιτισμικότητα, σ΄ ένα ταξίδι που στηρίζει διαχρονικά η Περιφέρεια Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα