Ίλιον: Η θλιβερή ιστορία πίσω από την υπόθεση της μητέρας που άρπαξε τα 4 παιδιά της από δομή

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, 10 χρόνια πριν, η μητέρα, ούσα ένα κοριτσάκι 12 ετών, είχε φιλοξενηθεί και η ίδια με εισαγγελική εντολή για πάνω από 6 μήνες ελλείψει προνοιακής μονάδας, στο Αγλαΐα Κυριακού, λόγω κακοποιητικού οικογενειακού περιβάλλοντος.

Το τότε κορίτσι ήταν άκρως επιθετικό με το προσωπικό. Μάλιστα, έσπαγε τζαμαρίες, χτύπαγε κατ’ επανάληψη νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, πέταγε πάνω τους ακόμη και μολυσματικές σύριγγες μαζί με τα κουτιά τους. Ενοχλούσε παράλληλα συνοδούς και νοσηλευόμενα

παιδιά.

Την ίδια, όμως, δεν την επισκεπτόταν κανείς ποτέ, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

«Πολλές φορές το έσκαγε από το νοσοκομείο»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα όταν νοσηλεύονταν στο Αγλαΐα Κυριακού, πολλές φορές το έσκαγε και την γύριζε πίσω η αστυνομία από κακόφημα στέκια του κέντρου της Αττικής, σεξουαλικά κακοποιημένη.

Έμεινε σε νοσοκομείο υπό αυτές τις συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χωρίς σχολείο, χωρίς να της παρέχονται προγράμματα επανένταξης στη κοινωνία.

Η επαφή με τα παιδιά της

Έπειτα από δέκα χρόνια, σε ηλικία μόλις 22 ετών, έχοντας πλέον 4 παιδιά, βρέθηκε στο Αγλαΐα Κυριακού συνοδεύοντας τα μικρά παιδιά της που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, λόγω επίσης οικογενειακού κακοποιητικού περιβάλλοντος.

Στην μητέρα επέτρεπε ο Εισαγγελέας να βρίσκεται στο νοσοκομείο και να προσέχει τα 4 μικρά παιδιά.

Μετά από καιρό, βρέθηκε προνοιακή μονάδα, το κέντρο βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» όπου και μεταφέρθηκαν τα παιδιά, ηλικίας από 2 εως 5 ετών, με εισαγγελική εντολή.

Τα δύο μικρότερα νοσηλευόταν σε ένα τμήμα και τα δύο μεγαλύτερα σε ένα άλλο τμήμα. Το κάθε τμήμα στο Κέντρο βρεφών «Μητέρα», που φιλοξενεί 13 παιδιά, έχει σε κάθε βάρδια μόνο δύο βρεφοκόμους, λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού.

Στη μητέρα επιτρεπόταν το επισκεπτήριο στα παιδιά κάθε Τρίτη, όπου ομολογουμένως κάθε φορά που τα πρόσεχε, τους φέρονταν καλά.

Οι επικείμενες αναδοχές των παιδιών της και το σκηνικό της αρπάγης

Εν τω μεταξύ, της ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους επαγγελματίες της μονάδας ότι, τα παιδιά θα δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες. Τα δυο μεγαλύτερα σε μία και τα δύο μικρότερα σε άλλη μια οικογένεια.

Ίσως αυτό να την ώθησε και την Τρίτη (14/05), μέρα όπου έβλεπε νόμιμα τα παιδιά της, οργάνωσε την κινηματογραφική απαγωγή τους.

Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα, τα παιδιά βγήκαν συνοδεία προσωπικού να παίξουν στο προαύλιο της μονάδας με τη μητέρα. Τότε, η ίδια, έβαλε τα δύο μικρότερα παιδιά σε διπλό παιδικό καρότσι που είχε μαζί της και τα άλλα δύο κράταγε από το χέρι τους και κατευθύνθηκε στη περίφραξη της μονάδας που αποτελείται από υψηλό πλέγμα.

Έχοντας κόψει με ψαλίδα το πλέγμα από πριν, βγήκαν έξω.

Μάλιστα έξω από τη περίφραξη, στο σημείο που ήταν κομμένο το πλέγμα, υπήρχε ένα βαν σταθμευμένο για μέρες, που μετά εξαφανίσθηκε και εμπόδιζε τους περαστικούς να δουν το κομμένο πλέγμα.

«Υπάρχουν οπλισμένοι συνεργοί και θα πυροβολήσουν»

Όταν πήγε να την εμποδίσει να φύγει το προσωπικό που συνόδευε τη βόλτα, η μητέρα απείλησε ότι υπάρχουν συνεργοί που είναι οπλισμένοι και θα πυροβολήσουν.

Από τις έξω κάμερες φάνηκε ότι υπήρχε μια γυναίκα συνεργός έξω από τη περίφραξη που βοήθησε στην απαγωγή.

«Με μαφιόζικο τρόπο η αρπαγή των παιδιών»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος μίλησε στο enikos.gr, η αρπαγή των τεσσάρων ανήλικων έγινε με «μαφιόζικο τρόπο» από τη μητέρα τους. «Πρόκειται για παιδιά που βίωναν φρικτές και επικίνδυνες καταστάσεις εκεί που ζούσαν, και για αυτό απομακρύνθηκαν με εντολή εισαγγελέα και φιλοξενούνταν στον χώρο παιδικής προστασίας. Εκεί, τα επισκέφθηκε η μητέρα, καθώς έχει αυτό το δικαίωμα, με προγραμματισμένο ραντεβού, και απείλησε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο με ένα αιχμηρό αντικείμενο».

Οι λεπτομέρειες για το περιστατικό είναι σοκαριστικές, καθώς η μητέρα των 4 παιδιών, ανέφερε στους ανθρώπους του χώρου παιδικής προστασίας πως έχει συνεργάτες εκεί γύρω και θα τους πυροβολήσουν. «Τα πήρε με μαφιόζικο τρόπο τα παιδιά. Δεν έχουμε καμία πληροφορία και αγνοείται η τύχη τους. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά» καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα