Έγκλημα στο Μενίδι: «Το είχα αποφασίσει από το προηγούμενο βράδυ ότι θα την σκοτώσω»

Ψυχρός, ψύχραιμος και χωρίς ίχνος μεταμέλειας για την αποτρόπαια πράξη του εμφανίζεται ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης μητέρας, που βρέθηκε μαχαιρωμένη στη μέση του δρόμου στο Μενίδι, το πρωί της Πέμπτης (16/5).

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο δράστης της δολοφονίας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είχε αποφασίσει από το προηγούμενο βράδυ ότι θα πάει να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του. Μάλιστα υποστήριξε ότι ήταν σίγουρος ότι η άτυχη 40χρονη τον απατούσε.

«Ήμουν σίγουρος ότι με απατουσε πριν ακόμη χωρίσουμε. Την έβλεπα τον τελευταίο καιρό με έναν άνδρα, και δεν άντεχα να

βλέπω έναν άλλον να οδηγάει το αυτοκινητό μου. Αποφάσισα από το προηγούμενο βράδυ ότι θα την σκοτώσω» είπε στους αστυνομικούς ο δράστης μετά την σύλληψή του.

«Ξύπνησα τα ξημερώματα και στις 05.30 την περίμενα σε σημείο από όπου ήξερα ότι θα περάσει για να πάει στην δουλειά της. Είχα πάρει μαζί μου το μαχαίρι, τον έβγαλα και θυμάμαι ότι την μαχαίρωσα αρκετές φορές. Αμέσως μετά έφυγα και πήγα σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή με σκοπό να μείνω όλη την ημέρα. Δεν άντεχα όμως να μείνω και έτσι έφυγα και άρχισα να περιφέρομαι. Κάποια στιγμή μπερδεύτηκα και χάθηκα, και πήγα να κρυφτώ στην οικοδομή που με βρήκατε» δήλωσε ακόμη ο δολοφόνος της 40χρονης.

«Ξέρω ότι έπινε αλκοόλ πολύ και χώρισε με την γυναίκα του» – Τι αποκαλύπτουν συγγενείς του δράστη της δολοφονίας

Για ένα πρόσωπο πολύ σεβαστό και αξιοπρεπέστατο, κάνει λόγο ένας γείτονας της 40χρονης, που βρέθηκε μαχαιρωμένη στη μέση του δρόμου στο Μενίδι.

Σχετικά με την σχέση που είχε το θύμα με τον 50χρονο, ένας ξάδελφος της γυναίκας, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι, «ξέρω ότι παλιά είχαν προβλήματα. Την ενοχλούσε και χωρίσανε. Ήταν χωρισμένοι. Έπινε, ήταν άγριος και τα λοιπά. Είχε πάει στην αστυνομία και είχαν βάλει και μέτρα παλιά. Δούλευε σε μια φαρμακευτική εταιρεία».

Παράλληλα, ένας άλλος ξάδερφος του θύματος, σχολίασε ότι, «είχε πάει πολλές φορές στην αστυνομία. Τι τρεις φορές; Τρεις φορές πήγε μόνο τον τελευταίο μήνα. Τον κρατούσαν 2-3 μέρες και τον άφηναν πάλι έξω. Όλο αυτόν τον καιρό, το ίδιο πράγμα γινότανε. Είχε πέντε αποφάσεις, για ξυλοδαρμό και αλκοόλ, όλα αυτά».

Η ανιψιά του δράστη, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι, «εύχομαι αυτός ο άνθρωπος που το έκανε, γιατί είναι και θείος μου, να έχει πεθάνει». Την ίδια στιγμή, ένας ξάδερφος του 50χρονου, δήλωσε ότι, «ξέρω ότι έπινε αλκοόλ πολύ και χώρισε με την γυναίκα του. Και ήταν και η τελευταία φορά που τον είδα κιόλας. Βρισκόμαστε γιατί είμαστε από το ίδιο χωρίο. Ήξερα ότι στην οικογένεια δεν πάνε καλά τα πράγματα, μέχρι και ξύλο έχει πέσει, και στην αστυνομία είχε πάει πολλές φορές. Έκανα πέρα…». Άλλος συγγενής του 50χρονου, τον αποκάλεσε «κάθαρμα».

Πολλαπλές μαχαιριές σε όλο το σώμα της έφερε η 40χρονη

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, η 40χρονη μητέρα δύο παιδιών, εντοπίστηκε νεκρή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (16/05), με πολλαπλές μαχαιριές σε όλο της το σώμα, στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους.

Σε αυτή την οικοδομή κρυβόταν ο πρώην σύζυγος της 40χρονης – Δεν αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του

Στον πρώτο όροφο ενός υπό κατασκευή κτιρίου, στη περιοχή του Καματερού, και μεθυσμένος, εντοπίστηκε ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης. Σύμφωνα με το MEGA, τις Αρχές ειδοποίησε ένας κάτοικος, ο οποίος έκανε λόγο για έναν «ύποπτο» άνδρα που κρύβεται στο οίκημα. Στο σημείο βρισκόταν για περίπου 10 ώρες, έχοντας μαζί του μπουκάλια μπύρας. Στην σύλληψη δεν αντιστάθηκε και υπάκουσε πλήρως στις οδηγίες των αστυνομικών, αναφέρει η ίδια πηγή.

Οι τρεις καταγγελίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η πρώτη καταγγελία σε βάρος του 50χρονου είχε γίνει στις 3 Απριλίου του 2013, για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Τότε, είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το θύμα, προχώρησε σε καταγγελία για δεύτερη φορά στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022, οπότε και υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση. Ο δράστης και πάλι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Yπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Η τρίτη καταγγελία έγινε στις 7 Μαΐου του 2024. Περίπου στις 00:30 ο 50χρονος πρώην σύντροφός της και το θύμα οδηγήθηκαν στο Α΄ Α.Τ. Αχαρνών/Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Η 40χρονη υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, και ο 50χρονος συνελήφθη για ακόμη μία φορά στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν το επιθυμεί τη δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή φιλοξενίας, ωστόσο δήλωσε ότι δεν το επιθυμεί.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος μετά την τελευταία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Η άτυχη γυναίκα, είχε καταγγείλει 3 φορές τον 50χρονο πρώην σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία. Η τελευταία φορά ήταν στις 7 Μαΐου του 2024. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο εισαγγελέας γνώριζε το ποινικό παρελθόν του δράστη, ενώ κατά την προσαγωγή του προσκομίστηκαν όλα τα έγγραφα.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως στις 7 Μαΐου ο 50χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών την επόμενη ημέρα, στις 08/05. Το βράδυ της σύλληψής του παρέμεινε κρατούμενος και την επομένη οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κανονικά αλλά η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου καθώς απουσίαζε η παθούσα. Το δικαστήριο σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούσε να διατηρήσει την κράτηση του κατηγορούμενου και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Από την αστυνομία αναφέρουν ότι με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα που υπάρχει το άτομο θα έπρεπε να έχει κρατηθεί και εντός 3ημέρου να γίνει δικαστήριο και να βγει και δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο εισαγγελέας, έχοντας τη δυνατότητα, τον κράτησε μέχρι τη δίκη του, αλλά μετά την αναβολή της δίκης (βάση του άρθρου 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο.

Στον κατηγορούμενο όταν δόθηκε η αναβολή για κρείσσονες, είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας. Επιπλέον, η αναβολή για κρείσσονες (που εκ του νόμου είναι μεγαλύτερη από 3 ημέρες) και όχι τριήμερη δόθηκε, όχι μόνο επειδή έλειπαν η καταγγέλλουσα και η κόρη της από το δικαστήριο, αλλά κυρίως επειδή δεν θα ήταν έτοιμη η ιατροδικαστική, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές.

enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έγκλημα, Μενίδι,egklima, menidi