Συγγνώμη ζητούν οι δημιουργοί του Marvel Rivals μετά το σάλο που ξέσπασε εξαιτίας της απαγόρευσης αρνητικών κριτικών

Μια παράγραφος στη σύμβαση που καλούνταν να υπογράψουν οι ενδιαφερόμενοι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Οι δημιουργοί ενός νέου παιχνιδιού στο σύμπαν της Marvel, υποχρεώθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με αντιδράσεις από δημιουργούς περιεχομένου, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να αφήσουν αρνητική κριτική του παιχνιδιού. 

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν ορισμένοι άνθρωποι που έπαιζαν μια δοκιμαστική έκδοση του παιχνιδιού κλήθηκαν να υπογράψουν ρήτρα "μη απαξίωσης" στη

σύμβασή τους με τους δημιουργούς του παιχνιδιού.

Το επίμαχο σημείο της σύμβασης ανέφερε ότι οι υπογράφοντες συμφωνούσαν να μην προχωρήσουν σε κανένα δημόσιο σχόλιο το οποίο θα μπορούσε να είναι αρνητικό για τη φήμη του παιχνιδιού, μεταξύ άλλων να αφήσουν αρνητική κριτική, να αναρτήσουν "μειωτικό" gameplay ή να προχωρήσουν σε "απαξιωτικά ή σατιρικά σχόλια".

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, οι δημιουργοί του Marvel Rivals εξέφρασαν τη λύπη τους για "τη σύγχυση, την καχυποψία και τον εκνευρισμό που προκλήθηκε από αυτούς τους υπερβολικά περιοριστικούς όρους".

"Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για τις όποιες δυσάρεστες εμπειρίες ή αμφιβολίες προκλήθηκαν από την κακή επικοινωνία αυτών των όρων", ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Χ. "Ζητούμε από τους δημιουργούς περιεχομένου να μοιραστούν την ειλικρινή τους άποψη, προστάσεις αλλά και επικρίσεις καθώς παίζουν".

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως οι δημιουργοί του τίτλου συνεργάζονται με άτομα που εξέφρασαν ενστάσεις σχετικά με την επίμαχη ρήτρα ώστε να αναθεωρηθεί το κείμενο της σύμβασης και να αλλάξουν οι όροι ώστε να είναι "λιγότερο περιοριστικοί και περισσότερο φιλικοί προς τους δημιουργούς περιεχομένου".

Τον τίτλο αναπτύσσει η κινεζική NetEase σε συνεργασία με τη Marvel Games.

Το Marvel Rivals είναι ένα επερχόμενο free-to-play παιχνίδι δράσης για PC, όπου οι παίκτες ελέγχουν χαρακτήρες από το σύμπαν της Marvel, όπως ο Spider-Man και η Scarlet Witch.

Επί του παρόντος βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών, με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού ατόμων.

Μάλιστα, ακριβώς γι' αυτό το λόγο ορισμένοι στο διαδίκτυο θεώρησαν λογική τη ρήτρα, υποστηρίζοντας πως είναι ακόμη πολύ νωρίς στην ανάπτυξη του παιχνιδιού για να το σχολιάζει κανείς αρνητικά.

Άλλοι, όμως, τήρησαν περισσότερο επικριτική στάση, όπως για παράδειγμα ο Αμερικανός gamer Μπράντον Λάρνεντ, γνωστός ως Seagull στα 1,2 εκατομμύρια άτομα που τον ακολουθούν στο Twitch, καθώς σχολίασε πως ήταν "εξαιρετικά απογοητευμένος" με την εταιρία που έχει αναλάβει την παραγωγή του τίτλου.

"Η σύμβαση μας ζητά να παραιτηθούμε του δικαιώματος να κρίνουμε αρνητικά το παιχνίδι...πολλοί streamers υπέγραψαν χωρίς να διαβάσουν τους ώρους, απλά για να παίξουν".

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από την παραγωγό εταιρία.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα