Η συμμετοχή των ΕΛΤΑ στον on-line διαγωνισμό της PostEurop

Στη σημαντική και σπάνια υποθαλάσσια ζωή της Ευρώπης είναι αφιερωμένη η φετινή σειρά γραμματοσήμων EUROPA.

Με κοινό θέμα «Υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα», οι 55 ταχυδρομικοί φορείς-μέλη της PostEurop σχεδιάζουν γραμματόσημα που μας ταξιδεύουν στη ζωή που αναπτύσσεται στις θάλασσες, τα ποτάμια, τα ρυάκια και τις λίμνες της Ευρώπης.

Με την ελπίδα ότι τα ευρωπαϊκά γραμματόσημα θα συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των υποθαλάσσιων οικοσυστημάτων, οι ευρωπαϊκοί ταχυδρομικοί

φορείς σας προσκαλούν να μπείτε στο: www.europastamps.eu/europa2024 για να θαυμάσετε την υποθαλάσσια βιοποικιλότητα της Ευρώπης να απεικονίζεται σε μέγεθος γραμματοσήμου και να αναδείξετε με την ψήφο σας το ωραιότερο γραμματόσημο.

Ο on-line διαγωνισμός θα λήξει στις 9 Σεπτεμβρίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της PostEurop.

Τα ελληνικά γραμματόσημα EUROPA και η συμμετοχή στο διαγωνισμό

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επέλεξαν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με ένα γραμματόσημο που απεικονίζει το Argonauta Argo, ένα είδος θηλυκού χταποδιού το οποίο, για να προστατεύσει τα αυγά του, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κέλυφος, που μοιάζει με όστρακο.

Στο πλαίσιο της ίδιας Σειράς Γραμματοσήμων, στην Ελλάδα κυκλοφορεί και ένα δεύτερο γραμματόσημο που απεικονίζει το περίφημο κέλυφος του γαστερόποδου Pseudotorinia architae.

Τα ΕΛΤΑ ευχαριστούν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για την παραχώρηση εικαστικού υλικού που συνέβαλε στην έκδοση της Σειράς.

Τα ελληνικά γραμματόσημα EUROPA 2024, καθώς και τα φιλοτελικά προϊόντα που τα συνοδεύουν μπορείτε να τα προμηθευτείτε στο e-shop: εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό των EUROPA stamps θα βρείτε στο https://europastamps.eu/about

Το άρθρο Η συμμετοχή των ΕΛΤΑ στον on-line διαγωνισμό της PostEurop εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα