Τέμπη: Στον ειδικό εφέτη ανακριτή το πόρισμα των συγγενών των θυμάτων

Τριάντα συμπεράσματα, που κατά τους συγγενείς των θυμάτων δημιουργούν νέα δεδομένα για την έρευνα της τραγωδίας των Τεμπών περιλαμβάνονται στο πόρισμα της ομάδας τεχνικών συμβουλών, που κατατέθηκε στις δικαστικές αρχές της Λάρισας.

Την τελική επικαιροποιημένη έκθεση του πραγματογνώμονα, Βασίλη Κοκοτσάκη, υπευθύνου για την υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Λαρισαίας, Βασιλικής Χλωρού, θύματος της τραγωδίας, στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Σύμφωνα

με το πόρισμα της έκθεσης, δεν υπήρξε μετωπική σύγκρουση μεταξύ των δύο αμαξοστοιχιών, οι οποίες εκτροχιάστηκαν έπειτα από πέδηση της εμπορικής, ενώ η μηχανή της επιβατικής συγκρούστηκε με το πρώτο βαγόνι του εμπορικού, πέφτοντας στη συνέχεια στο διπλανό πρανές.

Η έκθεση επίσης καταδεικνύει ότι η πυρόσφαιρα προκλήθηκε από υλικό περίπου 12-15 τόνων, το οποίο δεν ήταν καθαρό όσον αφορά τα στοιχεία, δεν πρόκειται δηλαδή για καθαρό μείγμα, αλλά για συμμετοχή και των τριών στοιχείων, ξυλόλιο, βενζόλιο και τολουόλιο, που έχει υποδείξει το Γενικό Χημείο του Κράτους, τα οποία, σε συνδυασμό και σε συγκεκριμένη αναλογία, αποτελούν καθαρό υποκατάστατο βενζίνης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κωσταντινίδης, σύμφωνα με αρκετά πορίσματα ιατροδικαστικών εξετάσεων, το στήσιμο των απανθρακωμένων σορών καταδεικνύει ότι τα θύματα προσπάθησαν να αποφύγουν τη φωτιά, με ορισμένα εξ αυτών μάλιστα να βρίσκονται ακόμη, τη στιγμή εκείνη, εν ζωή.

Η έκθεση «καταλήγει σε τριάντα συμπεράσματα, τα οποία θα βοηθήσουν τις Ανακριτικές Αρχές να πάνε παρακάτω τη δικογραφία, προκειμένου να βγάλουν τις διώξεις, οι οποίες από εδώ και πέρα θα πρέπει να πάνε σε εμπρησμό», δήλωσε τέλος ο κ. Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας ότι κατατίθεται ταυτόχρονα και υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από κοινού με την τελική έκθεση.

 Πηγή: Onlarissa

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑΤέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την εκχωμάτωση και επίστρωση του σημείου του δυστυχήματοςΤέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα για το «μπάζωμα»Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για την διαχείριση του δυστυχήματος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη,tebi