Η τάση της εβδομάδας: Το απόλυτο ντένιμ και πως θα το φορέσουμε φέτος

Η Πάρις Χίλτον εξέπληξε ευχάριστα, τους πιστούς οπαδούς της όταν για τις ανάγκες προώθησης ενός προϊόντος μαυρίσματος, φόρεσε το ίδιο ντένιμ σύνολο που είχε πρωτοφορέσει το 2003. Είκοσι ένα χρόνια μετά, η ίδια ενδυματολογική εικόνα, αλλά με την Πάρις πιο ανανεωμένη από ποτέ, έκανε τον κύκλο των διαδικτυακών μέσων. Η ίδια έγραψε κάτω από τη φωτογραφία «Το μέλλον σου πάει πολύ!» και οι θαυμαστές δεν είχαν παρά να σχολιάσουν ότι μετά από τόσα χρόνια δείχνει πιο όμορφη και πιο λαμπερή.

Η επιλογή του ντένιμ συνόλου δεν ήταν καθόλου τυχαία. Τα τζιν

ρούχα ήταν, είναι και θα είναι τα υφάσματα αντοχής, τα διαχρονικά και εύκολα στην καθημερινότητά μας, αυτά που σαν το παλιό, καλό κρασί όσο κι αν μείνουν στο ντουλάπι μπορούν να φορεθούν και να δείχνουν ωραία. Αν και η εικόνα ενός ντένιμ υφάσματος φαίνεται σε πολλούς ίδια, στην πραγματικότητα οι εταιρείες παραγωγής επενδύουν πολλά για να δημιουργήσουν καλύτερες υφές, πιο ελαστικά υφάσματα, ενδιαφέρουσες γραμμές και φόρμες που θα τα διαφοροποιήσουν και θα συνεχίσουν να τα κρατούν στο προσκήνιο της βιομηχανίας της μόδας.

Προς το παρόν δεν τίθεται κίνδυνος παραγκωνισμού. Τα τζιν ή ντένιμ ρούχα κρατούν γερά τις πρωτιές στις καταναλωτικές επιλογές. Μάλιστα φέτος η τάση του απόλυτου ντένιμ υμνείται από τους περισσότερους οίκους. Celine, The Row, Khaite, Bottega Veneta παρουσίασαν ντένιμ σύνολα με ωραία σχέδια και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες κάνοντας το διαχρονικό αυτό ύφασμα να δείχνει υπέροχο και για βραδινές ώρες.

Αρκετές από τις φετινές προτάσεις έχουν τις ρίζες τους σε παλαιότερες δεκαετίες, όπως η ντένιμ φούστα και η τζιν βερμούδα που ήταν μεγάλες τάσεις κατά την εποχή των ’90s.

Ντένιμ φούστες παρουσίασαν στις πασαρέλες οι οίκοι Altuzarra και Emilia Wickstead, οι οποίοι τις πρότειναν σε γραμμές όπως μάξι, πένσιλ, αλλά και σε ραφή άλφα. Τζιν βερμούδες επέλεξαν στις κολεξιόν τους οι οίκοι Valentino και Dries Van Noten, ενώ οι Attico και Balenciaga έδειξαν την χαλαρή εκδοχή των φαρδιών άνετων παντελονιών που παραπέμπουν στο μπάτζι και στο μπόιφρεντ στυλ.

Τζιν παντελόνια στην απόλυτη ίσια γραμμή σαν κλασική διαχρονική πρόταση πρότειναν οι οίκοι Proenza Schouler, Chanel και MiuMiu.

Το απόλυτο ντένιμ και πως θα το φορέσουμε.

Η τάση του να συνδυάζουμε δύο κομμάτια από ντένιμ ύφασμα δεν είναι καινούρια. Φέτος όμως αλλάζει ο τρόπος που τα συνδυάζουμε. Τρείς είναι οι βασικοί κανόνες για να παντρέψουμε μαζί ντένιμ υφάσματα χωρίς να κάνουμε λάθος.

- Η τάση θέλει να συνδυάζουμε τζιν διαφορετικού χρώματος, κάτι που μέχρι και πέρυσι δεν διανοούμασταν να τολμήσουμε. Φέτος, όσο πιο έντονη είναι η αντίθεση των χρωμάτων, τόσο πιο πετυχημένο θεωρείται το αποτέλεσμα. Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία που δεν αγαπά τις έντονες αντιθέσεις, προτιμήστε δύο κομμάτια στο ίδιο χρώμα που θα δίνουν την εντύπωση της ολόσωμης φόρμας ή επιλέξτε τζιν σε ανοιχτό γκρι που θεωρείται η επικρατέστερη απόχρωση στα ντένιμ υφάσματα της εποχής.

- Το απόλυτο ντένιμ στυλ απαγορεύει τα αξεσουάρ από τζιν υλικό. Απορρίπτονται δηλαδή τα παπούτσια από ντένιμ, καθώς και οι τσάντες, τα καπέλα ή τα αξεσουάρ ίδιου υφάσματος, όπως οι κορδέλες μαλλιών και οι ζώνες που κυκλοφορούν. Αντιθέτως, ολοκληρώστε την εμφάνιση σας με χρωματιστά παπούτσια και τσάντες που θα σπάσουν την μονοτονία του τζιν συνόλου.

- Ο τελευταίος κανόνας αφορά την κομψότητα. Συνδυάστε την απόλυτη ντένιμ εικόνα σας με αξεσουάρ -κόντρα που θα αναδείξουν τη θηλυκή και κομψή σας πλευρά. Οι σχεδιαστές τα προτείνουν με τακούνια, ωραίες τσάντες, πολυτελή κοσμήματα και γυαλιά. 

Related...Τάση εβδομάδας: Balletcore, το στυλ που κέρδισε τις φασιονίσταςΟλες οι νέες τάσεις στα γυαλιά ηλίουΟι επικρατέστερες τάσεις για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα
Η τάση της εβδομάδας: Το απόλυτο ντένιμ και πως θα το φορέσουμε φέτος,